Πολιτική

Νικολούδης: «Καλέστε με να δώσω εξηγήσεις»

Υπόσχεται «ενδιαφέρουσες απαντήσεις» ο πρόεδρος της Αρχής κατά του «μαύρου» χρήματος και ζητά να κληθεί στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνεια της Βουλής.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αφορμή φυσικά η υπόθεση Κούβελου και το ένα εκατομμύριο δολάρια που φέρεται να έβγαλε εκτός Ελλάδας ο σύζυγός της Ντόρας Μπακογιάννη. Ο Παναγιώτης Νικολούδης βρέθηκε στο στόχαστρο μετά την αποκάλυψη του ονόματος και τώρα, μετά την παραπομπή Κούβελου στον εισαγγελέα, περνάει στην αντεπίθεση.

«Ο μόνος χώρος, που μου επιτρέπεται να μιλήσω είναι ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ας κληθώ άμεσα σε μία συμπληρωματική ακρόαση και εκεί θα δοθούν ενδιαφέρουσες απαντήσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του, την Τετάρτη, ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Αρχής κατά του «μαύρου» χρήματος.

«Αν αυτό δεν συμβεί τώρα, σύντομα θα καταστεί αναπόφευκτο. Και εάν δεν καταστεί αναπόφευκτο από τα γεγονότα, θα το επιδιώξω εγώ ο ίδιος».

Με αφορμή δημοσιεύματα του Τύπου τα οποία αναφέρονται στους χειρισμούς του αλλά και όσα έχει αναφέρει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σχετικά με την υπόθεση Κούβελου, ο κ. Νικολούδης δήλωσε:

«1. Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας αναφέρθηκα σε πρόσωπο (έναν ή μία), το οποίο ανήκει στον “πολιτικό κόσμο της χώρας”, με την ευρύτερη του όρου έννοια και όσοι ήταν παρόντες στη συνεδρίαση το γνωρίζουν πολύ καλά. Κάθε διαφορετική ερμηνεία, με την επίκληση αποσπασμάτων από άλλα σημεία των πρακτικών και σύνδεση με μισοτελειωμένες, στον προφορικό λόγο, φράσεις είναι τουλάχιστον αυθαίρετη.

2. Έκανα λόγο για ένα εκατομμύριο, χωρίς άλλο προσδιορισμό.

3. Δεν ανέφερα “Ελβετία” ούτε άλλη χώρα του εξωτερικού.

4. Όταν ερωτήθηκα και απάντησα, στη συνεδρίαση της 21.2.2012, χρειάστηκε ν’ ανακαλέσω στη μνήμη μου μία (1) από τις 4.618 υποθέσεις του προηγούμενου έτους, και είναι αληθές ότι ανέφερα το “Μάιο” αντί το “Μάρτιο” του 2011. Το θέμα αυτό το διευκρίνισα αρμοδίως τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Θέλω όμως να τονίσω, για μία ακόμη φορά, την ελάχιστη αν όχι ανύπαρκτη σημασία του αν το γεγονός συνέβη το Μάιο ή το Μάρτιο του 2011 και, αντίθετα, την τεράστια σημασία τής από μέρους μου επισήμανσης, ότι το παραπάνω ποσό ήταν νόμιμο χρήμα. Αυτός ήταν ο στόχος και η ουσία της απάντησής μου, η οποία αν δεν είχε υπάρξει, σύντομα θα σημειωνόταν πολύ χειρότερη εξέλιξη στην όλη υπόθεση και την εξέλιξη αυτή θα ήμουν υποχρεωμένος να παρακολουθώ σιωπηρός».

Ο κ. Νικολούδης ζητεί «απ’ όλους να κατανοήσουν την ιδιόμορφη και ιδιαίτερα δυσχερή θέση ενός δημόσιου λειτουργού, ο οποίος ενώ ερωτάται και οφείλει ν’ απαντά, οφείλει ταυτόχρονα να τηρεί και το καθήκον της εχεμύθειας» και καταλήγει:

«Για το λόγο αυτό, ακριβώς, θεωρώ ότι δεν είναι σωστό να υβρίζεται έτσι αβασάνιστα κάποιος, ο οποίος εμποδίζεται από τον ίδιο το νόμο στο να δώσει ολοκληρωμένες και αποστομωτικές απαντήσεις σε όλους και για όλα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στον εισαγγελέα 10 βουλευτές ΠΑΣΟΚ και ΝΔ λόγω πόθεν έσχες

Στον Εισαγγελέα ο Ισίδωρος Κούβελος και νυν στέλεχος της Ντόρας – 3 βουλευτές και 2 ευρωβουλευτές έβγαλαν στο εξωτερικό ποσά άνω των 100.000 ευρώ

Εισαγγελέας Νικολούδης: “Ποτέ δεν είπα το όνομα Κούβελος”

Τι απαντά ο Ισίδωρος Κούβελος για το 1 εκατ. – Η Βουλή αναζητά εάν τελικά αγόρασε πλοίο

Στη Βουλή … 41 ονόματα και 5 εκατομμύρια με… φτερά!

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Θεοδωρικάκος: Άνανδροι τρομοκράτες δολοφόνησαν μια αθώα γυναίκα – Δεν υπάρχει χώρος για τρομοκρατικές ενέργειες στην πατρίδα μας
Με αναφορά στη χθεσινή δολοφονία της Βάγιας Νέστορα μετά από την άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια σε στελέχη της Νέας Δημοκρατίας στη...
Ο Τάκης Θεοδωρικάκος
Νέα πυρά Κυρανάκη κατά Τσίπρα για τις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: «Καλλιέργησε μια βάση ανοχής που οδηγεί στο επόμενο βήμα»
Ο γραμματέας της ΝΔ συνδέει τις δολοφονικές επιθέσεις με τη διαχρονική στάση της Αριστεράς απέναντι στη βία και προκαλεί την έντονη αντίδραση της ΕΛΑΣ, που κάνει λόγο για «εμφυλιοπολεμική ρητορική
Κυρανάκης Κωνσταντίνος
14
«Καρφιά» Μαρινάκη για Καρυστιανού: «Θέλω να πιστεύω ότι θα καταδικάσει τις επιθέσεις» – «Περιμένουμε απαντήσεις για το ακίνητο»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξέφρασε την προσδοκία ότι η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία» θα τοποθετηθεί για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, ενώ σχολίασε και τα δημοσιεύματα που τη συνδέουν με αγορά από fund
Μαρία Καρυστιανού 7
Μαρινάκης για τη δολοφονική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Ήθελαν νεκρό, η τρομοκρατία δεν θα νικήσει» – Αιχμές για Καραμανλή και Φλωρίδη
Σκληρή επίθεση στην αντιπολίτευση και σε όσους «βάφτιζαν ακτιβισμό» τη βία, μήνυμα εφαρμογής του νόμου «παντού, χωρίς εκπτώσεις και φόβο»
Παύλος Μαρινάκης
6