Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Ανδρουλάκης από το Κέντρο Υγείας στην Αλεξάνδρας: Να γίνουν πολλά σημεία δωρεάν μοριακών και rapid test

Νίκος Ανδρουλάκης από το Κέντρο Υγείας στην Αλεξάνδρας: Να γίνουν  πολλά σημεία δωρεάν μοριακών και rapid test

Την ανάγκη δημιουργίας πολλαπλάσιων σημείων που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test επισήμανε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Ο Πρόεδρος του του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας Λ. Αλεξάνδρας.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης τονίζει ότι η μετάλλαξη Όμικρον έχει φέρει δεκάδες χιλιάδες κρούσματα καθημερινά, οδηγώντας πάρα πολλούς συμπολίτες μας στην ανάγκη να κάνουν διαγνωστικούς ελέγχους.

Γι’ αυτό πρέπει άμεσα η κυβέρνηση να δημιουργήσει πολλαπλάσια σημεία που θα παρέχουν δωρεάν μοριακά και rapid test, ώστε να αποφύγουν οι πολίτες την ταλαιπωρία με τις μεγάλες ουρές και να έχουμε γρηγορότερη ιχνηλάτηση.

Όσον αφορά την πρωτοβάθμια περίθαλψη, υπάρχουν οι δομές του ΕΣΥ, η δημιουργία των οποίων αποτέλεσε επιλογή της παράταξής μας στο παρελθόν. Τις δομές αυτές θα πρέπει η κυβέρνηση να τις στηρίξει στρατηγικά και όχι συγκυριακά, με μόνιμο προσωπικό και περισσότερο σύγχρονο εξοπλισμό.

Αν αυτά είχαν γίνει από την αρχή της πανδημίας, οι πολίτες θα είχαν καλύτερες υπηρεσίες, τα δημόσια νοσοκομεία θα δέχονταν λιγότερη πίεση και θα κάναμε μια πιο ορθολογική διαχείριση της πανδημίας. Έστω και τώρα, αυτές οι προτεραιότητες πρέπει να γίνουν επιλογή της κυβέρνησης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις