Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Ο βασιλιάς είναι γυμνός – Τσάμπα μάγκες Βορίδης και Αυγενάκης»

«Πυρά» του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ κατά της κυβέρνησης της ΝΔ

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε, νωρίτερα την Τετάρτη (30.07.2025) από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, στη συζήτηση επί των προτάσεων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής σε σχέση με το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ για τους πρώην Υπουργούς, Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης στην ομιλία του για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ και την εμπλοκή των κ.κ. Βορίδη και Αυγενάκη έκανε λόγο για «ένα επικίνδυνο σύστημα εξουσίας. Ένα επικίνδυνο σύστημα εξουσίας που όπως είπα και χθες, έχει τριγωνική λειτουργία: Αλαζονεία, ατιμωρησία, διαφθορά. Όσο αυξάνει η ατιμωρησία, αυξάνει περαιτέρω η διαφθορά. Και η αλαζονεία στα ύψη. Η απάντηση ήταν μόνο λάσπη. Υπεκφυγές, στρεψοδικίες. Τίποτα επί της ουσίας.

Και πρόσθεσε: «11 εκατ. Έλληνες θα πληρώσουν το 78% των προστίμων των επιδοτήσεων όλης της Ευρώπης, αλλά ”φταίει η αντιπολίτευση”.

«Μνημείο θράσους, αλαζονείας οι τοποθετήσεις των δύο υπουργών της ΝΔ», είπε σχολιάζοντας όσα ανέφεραν νωρίτερα στη Βουλή, οι κ.κ. Βορίδης και Αυγενάκης.

«Αυτόγραφα μοιράζατε κύριε Βορίδη;»

«Ο κ. Βορίδης εμφανίστηκε εδώ ως ένας τροχονόμος των αποφάσεων της δημόσιας διοίκησης. Ένας υπουργός διακοσμητικός. Ό,τι του πήγαιναν, το υπέγραφε. Αν δεν έχει καμία αξία η υπογραφή σας, κύριε Βορίδη, γιατί σας τη ζητούσαν;», διερωτήθηκε.

«”Συμφωνώ. Ό,τι μου έφερναν, έβαζα μια υπογραφή”. Δηλαδή, μας είπε σήμερα ο κ. Βορίδης ότι έβαλε μια υπογραφή για τον ουρανοξύστη – που έδωσα και χθες – αλλά δεν έχει καμία ευθύνη. Δηλαδή, πήρε αυτό το γράφημα μέχρι το 2020, βλέπει ότι ξαφνικά υπάρχει μια απογείωση στα βοσκοτόπια, πάνω από 1 εκατ. και δεν λέει ”τι είναι αυτά που μου φέρατε να υπογράψω”. Αλλά δεν έχει καμία ευθύνη. Δηλαδή, αυτόγραφα μοιράζατε στο υπουργείο κ. Βορίδη; Που όταν πήγατε, όπως λέει, δεν τους γνωρίζατε κιόλας», σημείωσε.

«Νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να κάνετε Κολομβία την Ελλάδα;»

«Ο ”ουρανοξύστης” αυτός που έδειξα, μπαίνει στο μικροσκόπιο του κ. Βάρρα. Τι κάνατε, κύριε Βορίδη; Τον στηρίξατε; Τον εκπαραθυρώσατε. Γιατί; Αφού όπως είπατε δικό σας μέλημα είναι η τήρηση της νομιμότητας. Και όχι μόνο τον εκπαραθυρώσατε, σήμερα τον εκβιάζετε και δημοσίως. Ακούστε επίπεδο στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, να λένε ”ξέρουμε τι έχεις πει στη δικογραφία, αλλά τα δικά μου για εσένα θα τα πούμε μετά”. Νομίζετε ότι θα σας αφήσουμε να κάνετε Κολομβία την Ελλάδα; Γιατί αυτά είναι χαρακτηριστικά λατινοαμερικάνικης χώρας. Εδώ είναι Βουλή των Ελλήνων, δεν είναι ο καφενές της τοπικής οργάνωσης στο Καπανδρίτι, κύριε Βορίδη», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. «Αδιανόητο σημείο ο δημόσιος εκβιασμός του κ. Βάρρα σήμερα», συμπλήρωσε.

«Ο Αυγενάκης παρουσίασε φωτογραφία με τον Σημανδράκο από τα καρναβάλια»

Στη συνέχεια, επιτέθηκε στον κ. Αυγενάκη, λέγοντας ότι προσπάθησε «να εμφανίσει ΠΑΣΟΚ τον Σημανδράκο. Είπε ότι κατέβηκε ως υποψήφιος δήμαρχος το 2019 με το ΠΑΣΟΚ, όταν κατέβηκε απέναντι από τον υποψήφιο δήμαρχο του ΠΑΣΟΚ στην Κοζάνη. Εμφάνισε και μια φωτογραφία. Και λέει ”ορίστε, είναι ΠΑΣΟΚ”. Κρατάει εδώ ένα πλακάτ που λέει ότι ΠΑΣΟΚ θα λέτε και θα κλαίτε. Το βλέπετε, κύριε Φλωρίδη; Ξέρετε από πού είναι αυτό; Για να καταλάβετε σε ποιον θίασο συμμετέχετε πρωταγωνιστικά; Είναι από τα καρναβάλια του χωριού του Σημανδράκου. Αυτή είναι η γελοία Νέα Δημοκρατία που έφερε ως επιχείρημα ότι είναι μέλος του ΠΑΣΟΚ ο Σημανδράκος ένα πλακάτ από τα καρναβάλια. Δεν έχετε έλεος. Δεν προσφέρετε μόνο διαφθορά και συγκάλυψη, προσφέρετε και γέλιο στον ελληνικό λαό».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Η επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35 απαιτεί τροποποίηση του νόμου», λέει η Αθήνα μετά τις δηλώσεις Τραμπ
Οι κυβερνητικές πηγές υπενθυμίζουν ότι υπάρχουν δύο προβλέψεις στην αμερικανική νομοθεσία που απαγορεύουν την πώληση αμυντικού υλικού στην Τουρκία
F-35 των ΗΠΑ
Το plan b της κυβέρνησης για τους αγρότες με πρόστιμα – Σκέψεις για απάντηση με συλλαλητήριο στο Σύνταγμα
Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έκανε λόγο για «παράνομες πράξεις» από τους αγρότες με την κατάληψη των δρόμων και συμπλήρωσε «υπάρχει δυνατότητα εφαρμογής του νόμου με μια σειρά διατάξεων
Τρακτέρ
33
Τα μηνύματα Μητσοτάκη στους αγρότες: Η προειδοποίηση για άμεσο τερματισμό των μπλόκων και οι αιχμές περί «τραμπούκων»
Ο στόχος της κυβέρνησης είναι να προσέλθουν σε διάλογο αγρότες που εκπροσωπούν όλα τα μπλόκα και ιδανικά εκπρόσωποι συνολικά του αγροτικού κόσμου
Κυριάκος Μητσοτάκης 27
Κυριάκος Μητσοτάκης: Τραμπουκίζουν αγρότες που θέλουν τον διάλογο για να μη σπάσει το μέτωπο
«Αντιστροφή της πραγματικότητας ότι τους δρόμους κλείνει η Τροχαία» - «Όσο πιο πολύ ταλαιπωρούνται οι πολίτες, τόσο οι αγρότες χάνουν το δίκιο των αιτημάτων τους, πόσο μάλλον όταν αρνούνται να προσέλθουν σε έναν διάλογο»
Κυριάκος Μητσοτάκης
331
Άδωνις Γεωργιάδης: Η Ελλάδα ασφαλώς αναγνωρίζει το διεθνές ποινικό δικαστήριο αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα αφήσει τη χώρα να καταστραφεί
«Το tweet μου για την Eurovision ανέδειξε την αριστερή υποκρισία» είπε ο υπουργός Υγείας για τις αναρτήσεις του για τη Διεθνή Αμνηστία και το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης
Ο Άδωνις Γεωργιαδης 21