Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Ιταμή και ευθέως επιθετική η ενέργεια Μπαχτσελί

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής κι εμπάργκο όπλων από ευρωπαϊκά κράτη και τις ΗΠΑ στην Τουρκία ζήτησε ξανά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, μετά τη νέα πρόκληση του Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρουσίασε χάρτη που παρουσιάζει ελληνικά νησιά ως τουρκικά!

Για «ιταμή και ευθέως επιθετική κίνηση», του Ντεβλέτ Μπαχτσελί μίλησε ο Νίκος Ανδρουλάκης καταδικάζοντας την ενέργεια του ηγέτη των Γκρίζων Λύκων και στρατηγικού συμμάχου του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, να αναρτήσει χάρτη στον οποίο η Κρήτη, τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα βαφτίζονται τουρκικά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αναφέρει ακόμη σε δήλωσή του πώς αποτελεί ακραία πρόκληση που απαιτεί την άμεση διεθνή καταδίκη. «Διαπαιδαγωγούν την τουρκική κοινή γνώμη στον ακραίο εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και την ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας. Υπονομεύουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και θεωρούν το διεθνές δίκαιο κουρελόχαρτο», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υπογράμμισε: «Η εδαφική μας ακεραιότητα και η εθνική μας κυριαρχία είναι αδιαμφισβήτητες. Είναι πλέον εμφανές ότι η πολιτική του κατευνασμού και των ίσων αποστάσεων θρέφει και δεν αποκρούει τον τουρκικό αναθεωρητισμό».

Σύμφωνα με τον Νίκο Ανδρουλάκη «απαιτείται ευρωπαϊκή πολιτική αποτροπής. Με το εμπάργκο όπλων στην προμετωπίδα και από ευρωπαϊκά κράτη αλλά και από τις ΗΠΑ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Εξώδικο Καρυστιανού για την συμφωνία για τη Μονή Σινά: «Να διαφυλάξουν τον κρίσιμο ρόλο της στην Ελληνορθόδοξη Παράδοση»
«Οφείλουν να υπερασπιστούν τη νομική προσωπικότητα της Ιεράς Μονής, τη νομίμως κτηθείσα ακίνητη περιουσία αυτής και να διαφυλάξουν τα έννομα συμφέροντά αυτής»
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΤΖΕΚΑΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ 14
Γιώργος Γεραπετρίτης για Μονή Σινά: Ιστορική ημέρα για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία
«Η συμφωνία είναι η επιτομή μιας βαθιάς στρατηγικής σχέσης, αλλά και μιας αδελφικής σχέσης μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου, που εκτείνεται σε όλα τα επίπεδα» αναφέρει ο υπουργός Εξωτερικών
Γιώργος Γεραπετρίτης 7
Νίκος Δένδιας: Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την τρομοκρατική επίθεση στην Ιορδανία
Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας καταδίκασε απερίφραστα την αποτρόπαιη τρομοκρατική επίθεση και εξέφρασε τα συλλυπητήριά του προς τις οικογένειες των θυμάτων
Ο Νίκος Δένδιας