Κυριακή, 26 Μαΐ
24oC Αθήνα

Νίκος Ανδρουλάκης: Να μειωθεί άμεσα ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο και πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής

Νίκος Ανδρουλάκης: Να μειωθεί άμεσα ο ΕΦΚ στο πετρέλαιο και πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής
pliroforiotis.gr

Με αγρότες στη Βέροια συναντήθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ζήτησε «άμεσα να υπάρξει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής ώστε να αντέξουν οι αγρότες».

Οι αγρότες της Ημαθίας εξέφρασαν στον Νίκο Ανδρουλάκη τις ανησυχίες τους για τις καταστροφές στην παραγωγή τους, αλλά και το δυσβάσταχτο ενεργειακό κόστος που επωμίζονται.

Ο επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ επανέλαβε την ανάγκη να μειωθεί άμεσα ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο και να επιβληθεί πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής για να αντέξουν οι αγρότες.

«Η ενεργειακή κρίση δεν αφορά μόνο τους αγρότες στην Ημαθία αλλά σε όλη την Ελλάδα. Πρέπει άμεσα να υπάρξει μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο και πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής ώστε τα τιμολόγια να είναι χαμηλότερα. Να αντέξουν οι αγρότες, να αντέξει η ανταγωνιστικότητά τους», επισήμανε.

Νίκος Ανδρουλάκης για την ακρίβεια

Σχολιάζοντας τις τελευταίες παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας, επισήμανε την κυβερνητική ατολμία, όπως είπε, να προχωρήσει σε ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης καταναλωτών και επιχειρήσεων και επιβολής φορολογίας στα υπερκέρδη των εταιρειών ενέργειας, κάτι που έχει προτείνει το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως πρόσφατα η Ιταλία, ήδη υιοθετούν.

Σε ερώτηση για τις σημερινές (σ.σ. 22.03.2022) δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε:

Τα μέτρα που έχει πάρει η κυβέρνηση δεν αρκούν. Ο λόγος που ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι δεν έχει δημοσιονομικό περιθώριο να πάρει μέτρα, που αναλογικά παίρνουν και άλλες χώρες της Ευρώπης είναι γιατί την περίοδο της πανδημίας έκανε μια πολύ μεγάλη δημοσιονομική επέκταση της τάξης των 43 δισεκατομμυρίων, που όμως δεν έφερε το ανάλογο αποτέλεσμα. Δεν μπορεί λοιπόν να θυμάται το λεφτόδεντρο αλά καρτ.

Επίσης σημείωσε ότι η επίσκεψή του στην Ημαθία είναι το ξεκίνημα στην προσπάθεια της αυτό-οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις