Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Στόχος να αναστρέψουμε τον δικομματισμό ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στην πρώτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή του μίλησε ο νέος πρόεδρος του κόμματος, Νίκος Ανδρουλάκης. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ανακοίνωσε ότι το Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ προγραμματίζεται για τις 20-22 Μαΐου, αφού στις 8 Μαΐου εκλεγούν οι νέες Τοπικές Οργανώσεις και οι αντιπρόσωποί του. Μέχρι τότε θα γίνουν θεματικά περιφερειακά συνέδρια σ΄όλη την Ελλάδα αρχής γενομένης από τη Θεσσαλονίκη με θέμα το ΕΣΥ.

«Δεν θα είμαστε κόμμα του Αρχηγού αλλά ένα κόμμα της βάσης», επεσήμανε και ανακοίνωσε ότι ο Ηλίας Κικίλιας, πρώην διοικητής του ΟΑΕΔ (2009-2013) αναλαμβάνει σύμβουλος στη Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ για την οικονομία.

Ανέφερε ακόμη ότι οι 270.000 πολίτες που πήραν μέρος στις εσωκομματικές εκλογές και τον εξέλεξαν, έδωσαν την εντολή για μια νέα εποχή στη πορεία του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η συνεδρίαση της ΚΠΕ είναι το πρώτο βήμα για την αναγέννηση της παράταξης και τη δημιουργία μια νέας σχέσης εμπιστοσύνης με τα πιο ευάλωτα κοινωνικά στρώματα.

«Δεν μπορούμε να κάνουμε πίσω σ΄ αυτή την εντολή. Στόχος μας δεν είναι να συντηρήσουμε τις ευνοϊκές δημοσκοπήσεις αλλά να ανατρέψουμε το δικομματισμό ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, ενώ πρόσθεσε ότι η δημοκρατική παράταξη θα γίνει ξανά πρωταγωνιστής.

«Φιλοδοξώ να γίνουμε η δημιουργικότερη πολιτική δύναμη της Ελλάδας. Στόχος μας η δημοκρατική παράταξη να ξαναμπεί στη καρδιά του ελληνικού λαού. Ήρθε η ώρα αυτή παράταξη να στείλει το θέατρο παραλόγου της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη καταπάτηση του Διεθνούς Δικαίου που συντελείται στην Ουκρανία. Αυτό που βιώνει η Ουκρανία είναι ότι έπραξε ο Αττίλας στη Κύπρο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης για την εισβολή της Ρωσίας επικρίνοντας «όσους κρύφτηκαν», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ενώ ανέφερε ότι ο Β. Πούτιν είναι αυταρχικός ηγέτης με αφήγημα αυτοκρατορικού μεγαλείου. Πρότεινε τη συγκρότηση Ευρωπαϊκού Μηχανισμού μετεγκατάστασης των Ουκρανών προσφύγων.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, επεσήμανε ότι η ασφάλεια της Ευρώπης χρειάζεται ευρωπαϊκή στρατιωτική δύναμη που θα παρεμβαίνει όπου χρειάζεται και κοινή πολιτική εξοπλισμών για τις τρίτες χώρες.

Άσκησε δριμεία κριτική στη κυβέρνηση την οποία κατηγόρησε ότι προχώρησε άναρχα στην απολιγνιτοποίηση με αποτέλεσμα να εξαρτάται σημαντική η ενεργειακή ασφάλεια της χώρας από το φυσικό αέριο ενώ μίλησε για τραγική διαχείριση στη στήριξη των αυξανόμενων τιμών στην ενέργεια.

«Το λεφτόδενδρο της κυβέρνησης είναι αλα κάρτ. Με τη τακτική του κ. Μητσοτάκη οι προμηθευτές ενέργειας κερδοσκοπούν και ζητάμε: Θέσπιση ρήτρας προσαρμογής, φορολόγηση στα υπερκέρδη τους, μείωση του ΦΠΑ κι αύξηση του κατώτατου μισθού στα 750 ευρώ”, τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Τέλος, έθεσε στο επίκεντρο τη συγκρότηση ενός ισχυρού κοινωνικού πυλώνα με την υιοθέτηση ενός νέου αναδιανεμητικού ρόλου για τη διαγενειακή αλληλεγγύη.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού