Πολιτική

Νίκος Ανδρουλάκης: Θα συγκρουόμαστε με ό,τι αξιακά δεν μας ταιριάζει

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νίκος Ανδρουλάκης αντέκρουσε την κριτική της ΝΔ αλλά και τις ενστάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου πώς το Κίνημα Αλλαγής τηρεί ίσες αποστάσεις από τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

=Μιλώντας στην εκπομπή Ημερολόγιο του ρ/φ ΣΚΑΙ 100,3, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης δήλωσε ότι «θα συγκρουόμαστε με ό,τι αξιακά δεν μας ταιριάζει, δεν έχω και δεν έχουμε στο κόμμα μας επιλεκτικές ευαισθησίες».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ επέστρεψε τις κατηγορίες και με αφορμή τα όσα είπε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Πέτρος Δούκας, που οδήγησαν στην παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού, τόνισε ότι «ίσες αποστάσεις» τηρούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τις επικρίσεις κατά του ΚΙΝΑΛ για τον τρόπο που αντέδρασε στο πρόσφατο επεισόδιο στη Βουλή, με τον κ. Πολάκη, ο κ. Ανδρουλάκης επεσήμανε ότι το ΚΙΝΑΛ έχει βρεθεί σταθερά απέναντι στις συμπεριφορές του συγκεκριμένου βουλευτή.

Ωστόσο παρατήρησε πως στο επίμαχο περιστατικό στην Ολομέλεια, ο προεδρεύων εκείνη την ώρα, Χαράλαμπος Αθανασίου, αφαίρεσε τον λόγο από τον κ. Πολάκη επειδή μιλούσε εκτός θέματος, ενώ την επομένη ο Άδωνις Γεωργιάδης «μιλούσε εκτός θέματος για τη Novartis και τον Βενιζέλο», όπως είπε συγκεκριμένα ο κ. Ανδρουλάκης.

Υπενθύμισε ακόμη ότι όταν ο κ. Πολάκης είχε επιτεθεί στον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, αντιπρόεδρο της Βουλής και βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, η ΝΔ δεν είχε πει τίποτα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης όταν ρωτήθηκε αν το Κίνημα Αλλαγής θα στηρίξει κυβέρνηση συνεργασίας απάντησε: «…δεν είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να είναι πάντα στην αντιπολίτευση, εμείς είμαστε ένα κόμμα που φιλοδοξεί να γίνει κυβέρνηση αλλά κυβέρνηση με όρους πολιτικών προτεραιοτήτων και οι πολιτικές μας προτεραιότητες θα είναι τέτοιες που θέλουμε ισχυρή εντολή από τον ελληνικό λαό για να αλλάξουμε τη χώρα μας να την κάνουμε καλύτερη. Όσο πιο ισχυροί είμαστε στις επόμενες εκλογές τόσο περισσότερες πιθανότητες θα έχει ο ελληνικός λαός μέσω του προγράμματός μας να ζήσει καλύτερες ημέρες», τόνισε.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ-ΠΑΣΟΚ απέκρουσε τις ενστάσεις για την παρουσία της βουλευτού Ευαγγελίας Λιακούλη στα μπλόκα των αγροτών, λέγοντας ότι δεν είναι λάθος να μιλάς με τους αγρότες, ενώ παράλληλα χαρακτήρισε «λάθος» τα μπλόκα.

Όσον αφορά την κρίση στην Ουκρανία, ο Νίκος Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι είναι λάθος το γεγονός ότι ο Σολτς πήγε Ουάσινγκτον και ο Μακρόν Μόσχα, καθώς έπρεπε και οι δύο μαζί να επισκεφθούν Μόσχα και Ουάσινγκτον ώστε η Ευρώπη να έχει ενιαία γραμμή. Εκτίμησε πάντως ότι για το ουκρανικό θα υπάρξει πεδίο διαπραγμάτευσης κάτω από το τραπέζι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 7
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 48
ΝΔ: Μαρινάκης, Παπαστεργίου, Ρωμανός ανάμεσα στα πρώτα ονόματα των ψηφοδελτίων – «Μπαράζ» περιοδειών από γαλάζια στελέχη
«Πρόκειται για ένα μαραθώνιο δρόμο μέχρι τις εκλογές του 2027» δηλώνουν συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι σε αυτόν τον αγώνα θα μετέχει συντεταγμένα όλη η ΝΔ
Μητσοτάκης σε εκδήλωση για τη λειτουργία του gov.gr 11
Crash test για Τσίπρα, Καρυστιανού και Ανδρουλάκη: ΕΛΑΣ, Ελπίδα και ΠΑΣΟΚ διεκδικούν τη 2η θέση – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις
Στη «μεγάλη εικόνα» καταγράφεται μια σταθερή πρωτιά της Νέας Δημοκρατίας, ενώ το νέο τρίγωνο της αντιπολίτευσης αναζητά ακόμη σαφές πολιτικό αφήγημα
Οι Αλέξης Τσίπρας, Μαρία Καρυστιανού και Νίκος Ανδρουλάκης 115
Μετωπική Καρυστιανού κατά ΔΣΑ για την αναβολή της εκδήλωσης: «Φίμωση του διαλόγου με παλαιοκομματικά κριτήρια»
Η «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» αφήνει αιχμές για παρεμβάσεις από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ και επισημαίνει ότι η εκδήλωση για τη Δικαιοσύνη αναβάλλεται, αλλά δεν ακυρώνεται
Μαρία Καρυστιανού