Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας: Επικοινωνία με Μπλίνκεν για τουρκική προκλητικότητα και «πειρατεία» Ιράν

Νίκος Δένδιας: Επικοινωνία με Μπλίνκεν για τουρκική προκλητικότητα και «πειρατεία» Ιράν

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανικό ομόλογό του, Άντονι Μπλίνκεν. Ανάμεσα στα θέματα που συζήτησαν ήταν και η «όξυνση» της τουρκικής προκλητικότητας, αλλά και η πειρατεία των ελληνικών πλοίων στο Ιράν.

«Συζητήσαμε τηλεφωνικώς για τις τελευταίες εξελίξεις στον Κόλπο. Επίσης, ενημέρωσα τον ομόλογό μου για την όξυνση της τουρκικής προκλητικότητας, τόσο σε ρητορικό επίπεδο, όσο και επί του πεδίου, καθώς και για τις επισκέψεις μου σε Δ. Βαλκάνια», αναφέρει στην ανάρτηση που έκανε στο twitter ο Νίκος Δένδιας.

Να σημειωθεί ότι στο θέμα της τουρκικής προκλητικότητας αναφέρθηκε και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής, στις Βρυξέλλες. Τόνισε ότι θα ενημερώσει την Σύνοδο για την στάση της Τουρκίας και τις επιπτώσεις στην σταθερότητα της Ανατολικής Μεσογείου.

Οσον αφορά στην πειρατεία κατά των δύο ελληνικών τάνκερ στον Περσικό Κόλπο από τους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης έχει προκαλέσει διεθνείς αντιδράσεις και έχουν σπεύσει να καταδικάσουν η Βρετανία, η Γαλλία, αλλά και η Κομισιόν. 

 

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις