Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Νίκος Δένδιας για Βαρώσια: Ο Ζοζέπ Μπορέλ ανακοινώνει τη λίστα κυρώσεων για την Τουρκία

Νίκος Δένδιας: Χρόνια πολλά στις Ένοπλες Δυνάμεις - Η φωτογραφία από τη θητεία του

Ο Νίκος Δένδιας δήλωσε για τα Βαρώσια ότι ο Ζοζέπ Μπορέλ θα δώσει στη δημοσιότητα τον κατάλογο επιλογών για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία. Πρόκειται για το «option’s paper», το οποίο θα παρουσιάσει ο Μπορέλ στο συμβούλιο των Ευρωπαίων ΥΠΕΞ στις Βρυξέλλες.

Όπως ανέφερε ο Νίκος Δένδιας από τις Βρυξέλλες όπου θα λάβει μέρος στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ, στις συζητήσεις θα παρουσιαστεί το «options’ paper» του Ύπατου Εκπροσώπου, Ζοζέπ Μπορέλ, «σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια».

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σημείωσε: «Στο Συμβούλιο έχουμε να συζητήσουμε σήμερα το «option’s paper», το οποίο θα παρουσιάσει ο κύριος Μπορέλ σχετικά με τις επιλογές μας για την επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία εξαιτίας της παραβατικότητάς της στα Βαρώσια. Δηλαδή, εξαιτίας του γεγονότος ότι αγνοεί (σ.σ. η Άγκυρα) το διεθνές δίκαιο και το πλαίσιο που θέτουν οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Επίσης, έχουμε να συζητήσουμε το θέμα της Λευκορωσίας, δηλαδή το πώς αυταρχικά καθεστώτα στην περιφέρεια της Ένωσης αξιοποιούν το μεταναστευτικό για να ασκήσουν πίεση στην ΕΕ αγνοώντας το κράτος δικαίου».

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις