Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Το tweet μετά τη συνάντηση με τον Άντονι Μπλίνκεν

Συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν είχε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Όπως τόνισε ο κ. Δένδιας με ανάρτησή του στο twitter «είχαμε μια γόνιμη συνάντηση με τον ΥΠΕΞ των ΗΠΑ A.Blinken, στην οποία αναδείχθηκε η σημασία των στρατηγικών σχέσεων &. Εποικοδομητική συζήτηση για την κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή & τις εξελίξεις σε Αν. Μεσόγειο, Κυπριακό & Δ. Βαλκάνια».

Για την κατάσταση στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και πώς οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να είναι πιο παρούσες στην περιοχή, ενημέρωσε τον Αμερικανό ομόλογό του Άντονι Μπλίνκεν ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, όπως ανέφερε σε δήλωσή του πριν από τη συνάντησή τους στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Για παράδειγμα, τόνισε ο Ν. Δένδιας, το σχήμα συνεργασίας 3+1 (Ελλάδα, Κύπρος, Ισραήλ +ΗΠΑ) έχει τεράστια σημασία για την Ελλάδα και επισήμανε πως θα ήθελε να συζητήσουν για την ενίσχυσή του.

Επίσης, όπως δήλωσε ο Ν. Δένδιας, θα συζητήσουν για τις προκλήσεις στη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες και υπογράμμισε πως είναι σημαντικό να καταλάβουν οι Ηνωμένες Πολιτείες ότι δεν πρέπει να αφεθεί κανένα έδαφος στις ρεβιζιονιστικές δυνάμεις να προσπαθήσουν να αλλάξουν αυτή τη διεθνή τάξη που βασίζεται σε κανόνες.

Σημειώνεται πως ξεκινώντας τη δήλωσή του, ο Νίκος Δένδιας αναφέρθηκε στη σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη χαρακτηρίζοντας ιστορική, ενώ παράλληλα είπε πως ήταν εντυπωσιακή η χθεσινή συνάντηση με τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κωστής Χατζηδάκης: 3,8 δισ. ευρώ δόθηκαν στους αγρότες μέσα στο 2025 – Ακατανόητη η εμμονή στην άρνηση διαλόγου
«Από τα 27 αιτήματα των μπλόκων έχουν ικανοποιηθεί ήδη τα 16 και τα άλλα τέσσερα είναι σε  φάση επεξεργασίας», τόνισε σε δήλωσή του ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης 32
Παύλος Μαρινάκης: Το 2026 βρίσκει τα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια χωρίς 309.000 αιώνιους φοιτητές
«Τα πράγματα αλλάζουν και οι μόνοι πρωταγωνιστές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή οι φοιτητές και οι καθηγητές, παίρνουν πίσω όσα αυτονόητα ζητούσαν για δεκαετίες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης 10