Πολιτική

Νίκος Φίλης: “Να ακυρωθεί η πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία”

Ο Νίκος Φίλης βάζει... φωτιά στο πολιτικό σκηνικό και στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ! Ζητά την ακύρωση της συμφωνίας πώλησης πολεμικού υλικού στην Σαουδική Αραβία!
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Νίκος Φίλης ξαναχτυπά και με μία δήλωσή του είναι βέβαιο πως θα προκαλέσει… πόλεμο! Το “καυτό” ζήτημα της πώλησης όπλων στην Σαουδική Αραβία βρίσκεται έτσι κι αλλιώς στο προσκήνιο.

[read4more]

Και θα συνεχίζει να βρίσκεται, αφού την Δευτέρα, 27.11.2017, θα συζητηθεί στη Βουλή η επερώτηση της ΝΔ για το ζήτημα. Μια συζήτηση που ήδη έχει περάσει από… χίλια κύματα, μετά το αίτημα του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, να μετατεθεί η συζήτηση (σ.σ. κανονικά είχε προγραμματιστεί για σήμερα, Πέμπτη 23.11.2017) ούτως ώστε να δώσει και εκείνος το παρών, αφού από σήμερα βρίσκεται στο Παρίσι.

Τώρα όμως, η υπόθεση παίρνει… άλλες διαστάσεις. Κι αυτό διότι ένας βουλευτής της κυβέρνησης υποστηρίζει πως η συμφωνία πρέπει να ακυρωθεί! Κάτι που υποστηρίζει σφόδρα και η αντιπολίτευση, συνεπώς είναι… απλά μαθηματικά. Η τοποθέτηση αυτή που κάνει ο Νίκος Φίλης είναι δεδομένο πως δημιουργεί “πονοκεφάλους” στο Μαξίμου, αφού η αντιπολίτευση είναι δεδομένο πως θα “πατήσει” πάνω σε αυτή τη δήλωση για να ενισχύσει την επιχειρηματολογία της.

Μην ξεχνάμε πως ήδη η ηγεσία της ΝΔ, τόσο ο πρόεδρος, Κυριάκος Μητσοτάκης, όσο και ο αντιπρόεδρος, Άδωνις Γεωργιάδης, κάνουν λόγο για σκάνδαλο.

Ο Νίκος Φίλης, πάντως, ξεκαθαρίζει ότι δεν υπάρχει θέμα σκανδάλου. Και μάλιστα εκτιμά ότι η κυβέρνηση θα δώσει ικανοποιητικές απαντήσεις στη Βουλή.

Και μόνο, όμως, που υποστηρίζει πως η κυβέρνηση πρέπει να ακύρωση την πώληση πολεμικού υλικού, είναι αρκετό για να θεωρείται δεδομένο πως τις επόμενες ώρες και μέρες το πολιτικό θερμόμετρο θα ανέβει στα ύψη…

Σαουδική Αραβία

Ολόκληρη η δήλωση που έκανε ο Νίκος Φίλης

Αναλυτικά στην δήλωσή του ο Νίκος Φίλης αναφέρει: “Η κυβέρνηση να ακυρώσει την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

Τη Δευτέρα, στη Βουλή, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να απαντήσουν στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ύπαρξης σκανδάλου στην ανολοκλήρωτη ακόμη πώληση όπλων στη Σαουδική Αραβία μέσω διακρατικής συμφωνίας.

Δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι οι απαντήσεις θα είναι πειστικές και τεκμηριωμένες, με τρόπο που δεν θα αφήνουν σκιές και αμφιβολίες.

Από τη σκοπιά όμως των εθνικών συμφερόντων αλλά και της Αριστεράς που υπερασπίζεται παναθρώπινες αξίες και ιδανικά, υπάρχουν έντονα ερωτήματα για την απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας να προχωρήσει σε πωλήσεις όπλων στο καθεστώς της Σαουδικής Αραβίας, σε μια στιγμή που οι αεροπορικές δυνάμεις αυτής της χώρας, μαζί με αυτές των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, έχουν καταγγελθεί από διεθνείς παρατηρητές ότι εμπλέκονται στον εμφύλιο πόλεμο της Υεμένης, βομβαρδίζοντας στόχους και προκαλώντας θύματα στον άμαχο πληθυσμό και μια τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή.

Κι όλα αυτά με την ενθάρρυνση των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και του ΝΑΤΟ”.

“Καλό που θα δοθούν απαντήσεις αλλά…”

Η δήλωσή του συνεχίζει ως εξής: “Η εξάπλωση του πολέμου και οι δραματικές αυτές εξελίξεις, είναι σε μεγάλο βαθμό, μεταγενέστερες του χρόνου λήψης της απόφασης από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας αλλά και της σχετικής συζήτησης στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και πρέπει να συνεκτιμηθούν.

Είναι, λοιπόν, καλό, που θα δοθούν απαντήσεις και διευκρινίσεις στο ζήτημα του σκανδάλου που θέτει η αντιπολίτευση, με στόχο την αποσταθεροποίηση της κυβέρνησης. Θα είναι όμως απείρως καλύτερο, να ακυρωθεί η πώληση όπλων και συγκεκριμένα αεροπορικών βομβών ΜΚ-82 στο καθεστώς του Ριάντ που είναι πολύ πιθανό να χρησιμοποιηθούν στην Υεμένη.

Με τον τρόπο αυτό, η ελληνική κυβέρνηση θα στείλει ένα σαφές μήνυμα στη Μέση Ανατολή και στον Αραβικό κόσμο ότι αποτελεί δύναμη σταθερότητας, ειρήνης και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή και ότι, ούτε άμεσα ούτε έμμεσα, επιθυμεί να έχει σχέση με ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς και με την εξόντωση αθώων ανθρώπων”.

Φωτογραφίες αρχείου: Eurokinissi

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης 40
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης