Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Νίκος Παππάς: «Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ»

Νίκος Παππάς: «Όλα είναι στα χέρια των συνέδρων του ΣΥΡΙΖΑ»
Φωτογραφία: Eurokinissi

Κρίσιμη είναι η σημερινή τελευταία ημέρα του 4ου  Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καθώς θα κληθεί να αποφασίσει εάν θα γίνει νέα εκλογή αρχηγού ή όχι. 

Συνομιλώντας με δημοσιογράφους ο Νίκος Παππάς είπε ότι «όλα είναι στα χέρια των συνέδρων». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση διευκρίνισε ότι αν το Συνέδριο αποτρέψει νέα εκλογή αρχηγού, τότε αυτομάτως ανανεώνεται η εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του προέδρου σύμφωνα με την καταστατική προθεσμία. 

Σημειώνεται ότι το καταστατικό του κόμματος στο άρθρο 20 προβλέπει ότι το τακτικό Συνέδριο -που προβλέπεται να γίνει σε τρία χρόνια δηλαδή το 2026-, εγκρίνει τις υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή και για την προεδρία του κόμματος. Δηλαδή εκ του καταστατικού η διάρκεια της προεδρίας είναι τριετής και μετά τίθεται ξανά στην κρίση των καταστατικών οργάνων να αποφασίσουν. 

Με βάση τα παραπάνω για να γίνει τώρα νέα εκλογή αρχηγού θα πρέπει ο νυν πρόεδρος να παραιτηθεί ή να υποβληθεί πρόταση μομφής του στο Συνέδριο που είναι σε εξέλιξη. 

Ο κ. Παππάς επιμένει στην πρόταση που κατέθεσε χθες να μην γίνει τώρα εκλογή αρχηγού. Σημείωσε δε πως ότι και να αποφασίσουν οι σύνεδροι οι ψηφοφορίες θα πρέπει να γίνουν με κάλπη – και όχι δια βοής ή δι’ ανατάσεως της χειρός-, για να αποφευχθούν εντάσεις. 

Στήριξη Φλαμπουράρη στην Όλγα Γεροβασίλη

«Αν γίνουν εκλογές με τις καταστατικές, αναγκαίες δημοκρατικές διαδικασίες, εγώ όπως ήδη γνωρίζετε λόγω αντικειμενικών παραγόντων, ιστορίας, κοινής πορείας, όλα τα χρόνια βαθιάς εκτίμησης, θα στηρίξω τη φίλη μου, συντρόφισσά μου Όλγα Γεροβασίλη γιατί πιστεύω ότι τούτη την κρίσιμη ώρα η εμπειρία πρέπει να συμβαδίσει με την τόλμη και τα δύο αυτά τα έχει η Όλγα», είπε χαρακτηριστικά από το βήμα ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Υπέρ Κασσελάκη η Ακρίτα

«Οι εκλογές αυτές δεν πρέπει να γίνουν, έχουμε πρόεδρο και με αυτόν θα συνεχίσουμε και θα προχωρήσουμε μπροστά», τόνισε η Έλενα Ακρίτα.

Ακόμα είπε μεταξύ άλλων ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι σκληρό καρύδι, είναι άοκνος, είναι κοντά στους βουλευτές και στον κόσμο, είναι παντού. «Αν κάποιοι νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να τον κάνουν ό,τι θέλουν, πλανώνται οικτρά» τόνισε.

Ακόμα η κα Ακρίτα είπε όχι στην παράνοια να ψηφίζουμε κάθε πέντε μήνες αρχηγό ώστε να μην είναι κάποια στιγμή ο Κασσελάκης.

Tέλος κατέκρινε τις αποδοκιμασίες, ενώ εξήρε την προσφορά της Όλγας Γεροβασίλη λέγοντας «σπουδαία πολιτικός η Όλγα Γεροβασίλη που τιμά το κοινοβούλιο και πρέπει και εμείς να την τιμάμε και να την σεβόμαστε».

Γιώργος Βασιλειάδης: Υπέρ των εκλογών

«Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να στείλει ένα μήνυμα δυνατό ότι η σύγχρονη αριστερά είναι εδώ και έχει σχέδιο όραμα, δύναμη να βάλει τέλος τους νεοφιλελεύθερους μονόδρομος και την κατρακύλα», τόνισε ο αναπληρωτής Γραμματέας της ΚΕ του κόμματος, Γιώργος Βασιλειάδης. Σχολίασε ότι «δεν τιμά το χώρο μας, την Ιστορία μας, το παρόν μας και το μέλλον μας ο μη σεβασμός στην αντίθετη άποψη ακόμη κι αν διαφωνούμε».

Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι «δεν μπορούμε στο όνομα οποιασδήποτε ενότητας να δώσουμε σήμερα μια στήριξη και μετά από δύο μήνες, ενόψει ενός οποιοδήποτε αποτελέσματος, να ξαναθέσουμε θέμα αμφισβήτησης». «Τα θέματα πρέπει να λυθούν, να λυθούν καθαρά, άμεσα και να δοθεί στον πρόεδρο η δυνατότητα εφόσον το σχέδιο του είναι αυτό το οποίο επικρατήσει, να μπορέσει να το υλοποιήσει και να μπορέσουμε να υπηρετήσουμε». Ο κ. Βασιλειάδης κάλεσε «οι αποφάσεις που θα πάρουμε να είναι ειλικρινείς, ξεκάθαρες, για να μπορέσουμε να κοιταζόμαστε στα μάτια».

Είπε ότι γι’ αυτόν το λόγο «είμαι υπέρ της λύσης που προτείνει και ο πρόεδρος, της λύσης για την εκλογή». Σημείωσε πως «ό,τι απόφαση και να πάρουμε πρέπει να σφίξουμε τις γροθιές και να βγούμε πιο δυνατοί, όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, για να διεκδικήσουμε την κοινωνική αλλαγή».

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις