Πολιτική

Νίκος Παππάς στην Wall Street Journal για το χρέος: “Όχι άλλες αναβολές”!

"Θέλουμε πραγματικές λύσεις και όχι προσωρινές για το χρέος", τονίζει σε συνέντευξή του στη Wall Street Journal ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει η αμερικανική εφημερίδα, ο κ. Παππάς υπογραμμίζει ότι η Ελλάδα δεν θα αποδεχθεί μια νέα συμφωνία χωρίς να υπάρξει συγκεκριμένη διευθέτηση για την ελάφρυνση του χρέους από τους ευρωπαίους πιστωτές της χώρας.

“Όχι άλλες αναβολές”, τονίζει και δηλώνει πολύ αισιόδοξος για την επίτευξη μιας τελικής συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των Ευρωπαίων εταίρων για την ελάφρυνση του χρέους ως τις 24 Μαΐου.

Υπάρχουν κάποιες διαφωνίες μεταξύ του ΔΝΤ και των Ευρωπαίων εταίρων μας“, προσθέτει. “Ωστόσο έχουμε καταστήσει σαφή τη θέση μας ότι χρειαζόμαστε μια μεγάλη αναδιάρθρωση του χρέους…Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία καθυστέρηση“, σημειώνει ακόμη ο υπουργός Επικρατείας.

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει επίσης στη συνέντευξή του στην αμερικανική εφημερίδα ότι έλαβε υποστήριξη από τις ΗΠΑ, τον μεγαλύτερο μέτοχο του ΔΝΤ, για μια άμεση συμφωνία ελάφρυνσης του χρέους.

“Θέλουν μια λύση τώρα, όχι μόνον μια ημερομηνία για τη λύση”, σημειώνει. “Η συζήτηση αυτή για τις προϋποθέσεις, ή να δοθεί το έναυσμα, για αναδιάρθρωση του χρέους δεν θα είναι πλέον αόριστη. Θα είναι καθορισμένη”, υπογραμμίζει ο υπουργός Επικρατείας.

“Πολύ κοντά στη συμφωνία”

«Είμαστε πολύ κοντά να ολοκληρώσουμε μια συμφωνία με τους εταίρους και αυτά είναι τα μηνύματα που συνεχίζουμε και λαμβάνουμε και από τις δύο όχθες του Ατλαντικού», δήλωσε νωρίτερα ο υπουργός Επικρατείας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC.

Όπως σημείωσε ο υπουργός «υπάρχει η ανάγκη τώρα να γίνουν λίγα ακόμα βήματα μεταξύ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το ζήτημα του ελληνικού χρέους», επισημαίνοντας πως “η ελληνική κυβέρνηση πέτυχε πολύ περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί”.

«Τον περασμένο Ιούλιο, όποτε υπεγράφη η συμφωνία (σ.σ. με τους θεσμούς), οι εκτιμήσεις ήταν πως η ελληνική οικονομία θα παρουσίαζε ύφεση της τάξης του 2,3%. Όμως το ΑΕΠ κατέγραψε ύφεση μόλις κατά 0,2%. Κατορθώσαμε να μειώσουμε τους δείκτες ανεργίας κατά 2% και ψηφίσαμε νόμους που προωθούν μεταρρυθμίσεις,την πάταξη της διαφθοράς, τη μείωση της γραφειοκρατίας και δημιουργούν ένα κλίμα σταθερότητας που μπορούν να φέρουν επενδύσεις. Και το πετύχαμε αυτό προστατεύοντας τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες», τόνισε ο Ν.Παππάς.

Πρόσθεσε πως έφτασε η ώρα όλες οι πλευρές να κάνουν ακόμη μερικά βήματα και πως «δεν θα πρέπει να επιτρέψουμε οποιεσδήποτε διαφωνίες αναφορικά με τη διαχείριση του ζητήματος του ελληνικού χρέους να προκαλέσουν καθυστερήσεις», δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για επίτευξη μιας τελικής λύσης στο Eurogroup της 24ης Μαΐου.

Παράλληλα ο κ. Παππάς υπογράμμισε ότι είναι ισορροπημένο το πρόγραμμα έως το 2018 και πρόσθεσε ότι οι δημοσιονομικές μεταρρυθμίσεις που προώθησε και εφάρμοσε η ελληνική κυβέρνηση που απέφεραν πολλά περισσότερα από όσα ανέμεναν πολλοί εταίροι.«Αυτό αποδεικνύει την αποτελεσματική διακυβέρνηση και την επιτυχή εφαρμογή της φορολογικής πολιτικής», σημείωσε.

«Οι πολύ γενναίες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό σύστημα και στην φορολογία εισοδήματος δίνει το σήμα σε όλον τον κόσμο ότι η Ελλάδα είναι μια σταθερή χώρα και ότι έχει μια κυβέρνηση που είναι αποφασισμένη, κοινωνικά δίκαιη και πρόθυμη να οδηγήσει την χώρα σε μια νέα σελίδα . Και αυτές οι μέρες καταγράφουν τις πρώτες γραμμές αυτού του νέου καλού κεφαλαίου που βλέπουμε για την Ελλάδα και για τον ελληνικό λαό», συμπλήρωσε ο υπουργός Επικρατείας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Επιχείρηση επαναπροσέγγισης της μεσαίας τάξης μέσω ΔΕΘ – Πακέτο μέτρων ακόμα και 2 δισ. ευρώ
Με τις ανακοινώσεις, το Μέγαρο Μαξίμου επιδιώκει να εκπέμψει ένα μήνυμα επανεκκίνησης και παράλληλα ένα μήνυμα ότι η επιστροφή του μερίσματος στους πολίτες είναι προτεραιότητα για την κυβέρνηση
O Κυριάκος Μητσοτάκης 4
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ετοιμάζει το «πακέτο» της ΔΕΘ: Στο τραπέζι ρυθμίσεις για ενοίκια, φορολογία και «προσωπική διαφορά» συνταξιούχων
Ο Κ. Μητσοτάκης θα δώσει έμφαση και στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την ενίσχυση της θέσης της χώρας στη διεθνή «σκακιέρα», όπως και για την αμυντική θωράκιση της χώρας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης 134
Άδωνις Γεωργιάδης για τις παράνομες συνταγογραφήσεις: Καμία τέτοια παράνομη συμπεριφορά δεν έχει θέση στο ΕΣΥ
«Έχουμε δώσει και δίνουμε διαρκώς οδηγίες στους ιατρούς του ΕΣΥ να προσέχουν την μυστικότητα των κωδικών τους, για το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης»
Ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης 4