Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Νίκος Χαρδαλιάς: Από τον δήμο Βύρωνα στην πανδημία και τώρα στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς: Από τον δήμο Βύρωνα στην πανδημία και τώρα στη μάχη για την Περιφέρεια Αττικής

Νίκος Χαρδαλιάς, ο άνθρωπος των ειδικών πολιτικών αποστολών. Ο άλλοτε δήμαρχος Βύρωνα επιστρέφει στον αυτοδιοικητικό στίβο, αλλά σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Είναι ο εκλεκτός της Νέας Δημοκρατίας και του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κερδίσει την Περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου.

Έχοντας συμπληρώσει 20 χρόνια σε θέσεις ευθύνης, ο Νίκος Χαρδαλιάς είναι πλέον αντιμέτωπος με το υψηλότερο στοίχημα της πολιτικής του πορείας. Διότι, όπως και να το κάνουμε, από τη θητεία του ως δήμαρχος Βύρωνα (2003 – 2014) στη νέα πρόκληση αυτή του περιφερειάρχη Αττικής (εφόσον βεβαίως νικήσει), η απόσταση είναι μεγάλη.

Τα προβλήματα που ενδεχομένως θα κληθεί να αντιμετωπίσει είναι απείρως σημαντικότερα, καθώς αφορούν την καθημερινότητα έξι με εφτά εκατομμυρίων κατοίκων του Λεκανοπεδίου.  

Από τον εφιάλτη του μποτιλιαρίσματος στα ακραία καιρικά φαινόμενα και από τις ελλείψεις έργων υποδομής στη χαμηλή ποιότητα ζωής στο κλεινόν άστυ.

Οι «πονοκέφαλοι», λοιπόν, του επόμενου περιφερειάρχη Αττικής είναι πολλοί και γνωστοί. Υψηλές είναι, όμως και οι προσδοκίες εκείνου που επέλεξε τον συγκεκριμένο πολιτικό για να τα βγάλει πέρα.

Κυριάκος Μητσοτάκης για Νίκο Χαρδαλιά: «Θα τα καταφέρει, είναι μαχητής»

Tη βεβαιότητα ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς θα κερδίσει την περιφέρεια Αττικής στις εκλογές του Οκτωβρίου, επειδή «είναι μαχητής της παράταξης», εξέφρασε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης σε ανάρτησή του στα social media, μετά την τρίωρη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο Μέγαρο Μαξίμου, την Τρίτη, 1η Αυγούστου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν – όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο πρωθυπουργός – «οι προτεραιότητες και το όραμα του» κ. Χαρδαλιά για την περιφέρεια Αττικής.

 

Με tweet που ανέβασε απόψε ο Νίκος Χαρδαλιάς, αφού ευχαρίστησε θερμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τη στήριξη, δεσμεύεται να κάνει το παν για να ανταποκριθεί στη μεγάλη ευθύνη.

«Ευχαριστώ από καρδιάς τον Πρωθυπουργό για την στήριξή του σε αυτόν τον αγώνα. Θα κάνω ό,τι περνάει από το χέρι μου για να φανώ αντάξιος αυτής της τόσο μεγάλης ευθύνης. Για τον τόπο μας, για την Αττική μας», είπε.

 

Παρακολουθήστε το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του MEGA για τη συνάντηση του πρωθυπουργού και του υποψήφιου περιφερειάρχη Αττικής:

 

Στο μυαλό του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης «κέντραρε» εξαρχής στον Νίκο Χαρδαλιά μετά και τα στραβοπατήματα του Γιώργου Πατούλη.

Ο 55χρονος πολιτικός είχε επιλεγεί, άλλωστε, από τον πρωθυπουργό για το αξίωμα του υφυπουργού Εθνικής Άμυνας στη σημερινή κυβέρνηση.

Κυβερνητική θέση έλαβε για πρώτη φορά στις 19 Ιουλίου του 2019, όταν διορίστηκε γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εθνικές εκλογές.

Στην περίοδο Μαρτίου 2020 – Αυγούστου 2021, στα πολύ δύσκολα, δηλαδή, της διαχείρισης της κρίσης της πανδημίας, ο Νίκος Χαρδαλιάς αναβαθμίζεται, καθώς αναλαμβάνει υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Συγκεκριμένα, στις 15 Μαρτίου 2020 ορίζεται υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων. Ανέλαβε μαζί με τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα την ενημέρωση των πολιτών σχετικά με την πορεία του κορονοϊού στην Ελλάδα, αναλαμβάνοντας το κομμάτι της ανακοίνωσης των μέτρων και της τήρησής τους.

Οι πυρκαγιές, το έμφραγμα και η επιστροφή του Νίκου Χαρδαλιά στα όπλα

Το καλοκαίρι του 2021, ανέλαβε τον συντονισμό της αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών. Στις 16 Αυγούστου, ενώ βρισκόταν εν εξελίξει φωτιά στην Κερατέα, υπέστη έμφραγμα του μυοκαρδίου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Μάλιστα, στον ανασχηματισμό της 31ης Αυγούστου 2021, ο Νίκος Χαρδαλιάς δηλώνει παρών και ορίζεται υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, αντικαθιστώντας τον Αλκιβιάδη Στεφανή.

Πάντα ταυτισμένος με τον Βύρωνα

Γεννημένος στις 10 Νοεμβρίου 1968 στον Βύρωνα, ο Νίκος Χαρδαλιάς εκλέχτηκε το 1994 Δημοτικός Σύμβουλος και το 1998 κατέρχεται ως υποψήφιος Δήμαρχος. Τον Οκτώβριο του 2002, εξελέγη Δήμαρχος με τη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας και από το 2003 έως το 2014 υπηρέτησε αυτή τη θέση.

Από το 2014 έως το 2019 ήταν περιφερειακός σύμβουλος Αττικής, ενώ σε λιγότερο από τρεις μήνες θα διεκδικήσει με πολλές πιθανότητες τη θέση του περιφερειάρχη στη μεγαλύτερη περιφέρεια της χώρας.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις