Πολιτική

Νίκος Χαρδαλιάς: Λύγισε στο «αντίο» στην Πολιτική Προστασία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Εμφανώς συγκινημένος, ήταν ο Νίκος Χαρδαλιάς κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής στο νέο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

«Αποχωρώντας αφήνω πίσω ένα μεγάλο κομμάτι της καρδιάς μου. Μιας καρδιάς που θέλω να σας διαβεβαιώσω κ. Υπουργέ ότι ποτέ δε λύγισε, ποτέ δεν κιότεψε, ποτέ δεν τρόμαξε μπροστά σε φλόγες πρωτόγνωρης κρίσης μοναδικούς κινδύνους, απειλές και ξενύχτια», είπε, μεταξύ άλλων, ο υφυπουργός Άμυνας, Νίκος Χαρδαλιάς, μη μπορώντας να κρύψει τη συναισθηματική φόρτιση του.

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε έναν αναλυτικό απολογισμό των πεπραγμένων στη θητεία του. «Σε όλους εσάς τους μαχητές εδώ μέσα αλλά και εκεί έξω ένα μεγάλο ευχαριστώ», ενώ απευθυνόμενος στον νέο υπουργό του είπε πως θα είναι δίπλα του ως «ενεργός πολίτης, ως εθελοντής».

Από την πλευρά του, ο Χρήστος Στυλιανίδης αναγνώρισε το έργο του προκατόχου του, αναφέροντας πως όταν τον γνώρισε στις μεγάλες φωτιές της Εύβοιας το 2019, είχε πει στον Κυριάκο Μητσοτάκη πως θα ήθελε έναν τέτοιο άνθρωπο στις Βρυξέλλες.

Ο νέος υπουργός επισήμανε ότι η κληρονομιά που άφησε πίσω ο Νίκος Χαρδαλιάς, «αυτή η σφιχτή οικογένεια θα συνεχίσει όπως είναι. Έδωσε εξετάσεις και πέτυχε. Θα επεκταθούν οι αρμοδιότητες σε επίπεδο πρόληψης, προετοιμασίας και ετοιμότητας πέρα από το ‘αμυντικό’ σύστημα της πυρόσβεσης».
Η Σύσταση του νέου υπουργείου δημοσιεύτηκε την Πέμπτη σε ΦΕΚ.

Πέρα από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και το Πυροσβεστικό Σώμα, στις αρμοδιότητές του μεταφέρονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος, το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Κλιματικής Αλλαγής και Ποιότητας της Ατμόσφαιρας της Γενικής Διεύθυνσης Περιβαλλοντικής Πολιτικής, ενώ από το υπουργείο Υποδομών και Υποδομών παίρνει την εποπτεία του Οργανισμού Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας (ΟΑΣΠ).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μαρινάκης για συνέντευξη Τσίπρα: «Η δεύτερη φορά δεν θα είναι αλλιώς, θα είναι επιστροφή στις περιπέτειες»
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατηγορεί τον πρώην πρωθυπουργό ότι υπόσχεται παροχές αγνοώντας τους δημοσιονομικούς κανόνες και ζητά καθαρές απαντήσεις για τα «6 δισ.»
Παύλος Μαρινάκης 12
Αλέξης Τσίπρας: «Αν χρειαστεί, δεύτερες εκλογές για καθαρή εντολή» – «Ρεζερβέ θέσεις δεν υπάρχουν για κανέναν»
Ο πρόεδρος της ΕΛΑΣ «μάζεψε» τις τοποθετήσεις στελεχών του κόμματος περί φορολόγησης του πλούτου, ξεκαθαρίζοντας ότι η αναδιανομή δεν θα γίνει «με τη φορολόγηση της πισίνας», αλλά μέσω ειδικής εισφοράς για το 1% των πολύ πλούσιων και τις μεγάλες επιχειρήσεις
Αλέξης Τσίπρας
80