Παρασκευή, 26 Απρ.
19oC Αθήνα

Νίκος Χριστοδουλίδης: Επικοινωνία Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη με το νέο πρόεδρο της Κύπρου – Τον προσκάλεσαν στην Αθήνα

Νίκος Χριστοδουλίδης: Επικοινωνία Σακελλαροπούλου και Μητσοτάκη με το νέο πρόεδρο της Κύπρου – Τον προσκάλεσαν στην Αθήνα

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησαν με το Νίκο Χριστοδουλίδη, λίγο μετά τη νίκη του στις εκλογές της Κύπρου.

Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπαν στον Νίκο Χριστοδουλίδη τα συγχαρητήριά τους για την ανάδειξή του σε νέο πρόεδρο της Κύπρου και τον κάλεσαν να κάνει την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε σε ποστ που έκανε στο Twitter για το όλο θέμα:

«Επικοινώνησα τηλεφωνικά πριν από λίγο με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη. Του εξέφρασα τα θερμά μου συγχαρητήρια για την εκλογή του και τον προσκάλεσα να πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Αθήνα».

https://twitter.com/PrimeministerGR/status/1624836933238104064?s=20&t=E8EJhe2yH5-aZd0hxukWTg

Η ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας ανέφερε για το θέμα:

«Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου επικοινώνησε με τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη, τον συνεχάρη για την εκλογή του και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στην άσκηση των καθηκόντων του.

Η Πρόεδρος τόνισε ότι το Κυπριακό αποτελεί κορυφαία εθνική προτεραιότητα και επισήμανε ότι η διαρκής συνεργασία και ο συντονισμός Ελλάδας και Κύπρου σε όλα τα επίπεδα είναι εγγύηση για την εξεύρεση βιώσιμης λύσης.

Η κυρία Σακελλαροπούλου προσκάλεσε τον κύριο Χριστοδουλίδη να επισκεφθεί την Αθήνα, όταν το επιτρέψει το πρόγραμμά του».

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κέρδισε τις σημερινές εκλογές στην Κύπρο με ποσοστό του 51,9% έναντι 48,1% του αντιπάλου του Ανδρέα Μαυρογιάννη.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις