Κυριακή, 5 Μαΐ
18oC Αθήνα

Νομοθετικό… black jack από την κυβέρνηση! Στις 22 τροπολογίες καίγεται;

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Black jack νομοθετικό φιλοδοξεί να «πετύχει» σήμερα η Κυβέρνηση στην Βουλή. Καθώς μέχρι τώρα, έχει καταθέσει 21 (!) τροπολογίες για συζήτηση και ψήφιση στην Ολομέλεια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων με γενικό τίτλο «Βοσκήσιμες Γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις…».

21 τροπολογίες πάσης φύσεως και άσχετες όχι μόνο με το υπό ψήφιση νομοσχέδιο και αρμόδιο υπουργείο αλλά και περισσότερες από τα ίδια άρθρα του που είναι μόλις 19…. Το μποτιλιάρισμα των τροπολογιών, μπορεί βέβαια να έχει την αιτιολογία του. Καθώς τις επόμενες πέντε ημέρες το νομοθετικό έργο της Βουλής «κλείνει» με τη συζήτηση και ψήφιση του Προϋπολογισμού για το 2016 και ταυτόχρονα μπορεί να υπάρχουν και επείγοντα θέματα στα διάφορα υπουργεία που για να επιλυθούν να απαιτείται νομοθετική ρύθμιση, όμως σε καμία περίπτωση αυτό δεν αναιρεί το «πρόχειρο» και κάποτε για τον ΣΥΡΙΖΑ «απαράδεκτο», «καταδικαστέο» και «καταγγελλόμενο» τρόπο «της νομοθέτησης δια υπουργικών τροπολογιών που ουσιαστικά δεν συζητούνται από το Κοινοβουλευτικό Σώμα…».

Και στο βάθος… προϋπολογισμός

«21» τροπολογίες που έφεραν οι υπουργοί της Κυβέρνησης σε ένα νομοσχέδιο όπως αυτό που ήξεραν ότι η Διάσκεψη των Προέδρων είχε αποφάσισε να συζητηθεί και να ψηφιστεί σήμερα σε μια και μόνο συνεδρίαση σήμερα καθώς από αύριο ξεκινάει η συζήτηση του Προϋπολογισμού.

Η λίστα τροπολογιών, που ως είθισται δεν είναι καθόλου απίθανο μέχρι την ψηφοφορία του νομοσχεδίου να αυξηθεί, εάν κάποιος υπουργός θυμηθεί ότι έχει και αυτός να τακτοποιήσει νομοθετικά δια τρομολογίας καμία ακόμα εκκρεμότητα του…

Μοναδική «σανίδα» σωτηρίας θα ήταν μια παρέμβαση προς τους υπουργούς από τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση αλλά και αυτός είναι σε δύσκολη… θέση καθώς ήταν ο ίδιος που πρότεινε την περασμένη εβδομάδα στην Επιτροπή ΔΕΚΟ στον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπρίτζη να «τακτοποιήσει» το νομικό πρόβλημα που υπήρξε για τον διορισμό των διοικήσεων στους Οργανισμούς Συγκοινωνιών με μια τροπολογία που μπορεί να φέρει στο νομοσχέδιο που θα ψηφιστεί από την Ολομέλεια σήμερα…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε