Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Novartis: Άνοιγμα λογαριασμών και στο βάθος… προανακριτική επιτροπή

Novartis

Οι εξελίξεις στο θέμα της Novartis “τρέχουν”. Η κυβέρνηση, μέσω του ίδιου του πρωθυπουργού, θα ανακοινώσει την οριστική της απόφαση επίσημα τη Δευτέρα και όλα δείχνουν την σύσταση προανακριτικής επιτροπής. Η Δικαιοσύνη από την πλευρά της επιχειρεί να ανοίξει λογαριασμούς για να στοιχειοθετηθεί κατηγορία ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Την πρόγευση θα δώσει σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών αναμένεται να ανακοινώσει ότι οδεύουμε σε προανακριτική επιτροπή για τη Novartis.

Η προανακριτική επιτροπή θα συσταθεί με στόχο η δικογραφία να επιστραφεί στη δικαιοσύνη έτσι ώστε να αναζητηθούν λογαριασμοί σε τράπεζες ή εταιρείες όπου κατέληξε μαύρο χρήμα, έτσι ώστε να στοιχειοθετηθεί κατηγορία.

Ήδη έχει υπάρξει αιτήματα για άνοιγμα λογαριασμών σε ελβετικές και κυπριακές τράπεζες από τις εισαγγελικές αρχές, σε μια προσπάθεια να βρεθούν στοιχεία για διακίνηση πολιτικού χρήματος.

Ουσιαστικά αναζητούνται τα στοιχεία που θα “δέσουν” τις καταθέσεις μαρτύρων που υπάρχουν και να υπάρξουν συγκεκριμένες κατηγορίες εναντίον των προσώπων που αναφέρονται σε αυτές ως αποδέκτες “μαύρου” χρήματος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις