Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Novartis – Δημήτρης Αβραμόπουλος! “Δεν έχω ουδεμία σχέση”

Αβραμόπουλος

“Θύελλα” αντιδράσεων έχει προκαλέσει η είδηση ότι δύο πρώην πρωθυπουργοί και οκτώ πρώην υπουργοί φέρονται να εμπλέκονται στην δικογραφία για την υπόθεση της φαρμακοβιομηχανίας Novartis που ερευνάται από τους Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Ανάμεσα στους εμπλεκόμενος φέρεται να είναι και ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ο οποίος με ανακοίνωση του αρνείται την οποιαδήποτε εμπλοκή του.

“H πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας, κατά το διάστημα της υπουργίας μου (2006-2009) και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με το ζήτημα Novartis”, τονίζει σε δήλωσή του ο Ευρωπαίος Επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος.

https://www.newsit.gr/politikh/skandalo-novartis-ixira-onomata-politikon-ferontai-na-emplekontai-stin-ypothesi/2407529/

«Με έκπληξη πληροφορήθηκα αναφορά του ονόματός μου στην δικογραφία για τη Novartis που απεστάλη στη Βουλή μαζί με άλλα ονόματα Πρωθυπουργών και Υπουργών της περιόδου 2006-2015», ανέφερε στη δήλωσή του ο ο κ. Αβραμόπουλος.

Σημείωσε, δε, ότι «την περίοδο που ήμουν Υπουργός Υγείας, από το 2006 ως το 2009 η πολιτική του φαρμάκου και η τιμολόγησή του δεν ανήκε στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Υγείας και συνεπώς ουδεμία σχέση είχα ούτε και θα μπορούσα να έχω με αυτό το ζήτημα». Πρόσθεσε μάλιστα ότι «η αρμοδιότητα για το φάρμακο περιήλθε στο Υπουργείο Υγείας δυο χρόνια μετά την αποχώρησή μου. Απλά και ξεκάθαρα. Συνεπώς δεν υφίσταται ζήτημα» κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος.

Με πληροφορίες ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις