Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Novartis: «Θα τους πάω μέχρι τέλος» επιμένει ο Σαμαράς

σαμαράς

Πλήρη κάλυψη και στήριξη σε όλα τα στελέχη της που εμπλέκονται στην υπόθεση Novartis θα παρέχει η ΝΔ. Στην οδό Πειραιώς εκτιμούν, άλλωστε, ότι οι εξελίξεις με το εισαγγελικό πόρισμα δικαιώνουν απόλυτα τη θέση τους πως πρόκειται για σκευωρία, την οποία η κυβέρνηση θέλει για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους να διατηρήσει στο προσκήνιο ως τις εκλογές.

Τούτο απαντά, εξάλλου, και στο ερώτημα για ποιο λόγο οι αρμόδιοι εισαγγελικοί λειτουργοί οδηγήθηκαν στην απόφαση για κατάτμηση της δικογραφίας και την απαλλαγή τεσσάρων εκ των 10 συνολικά εμπλεκόμενων πολιτικών προσώπων, ενώ η έρευνα συνεχίζεται για πέντε εξ αυτών.

Κρίσιμο στοιχείο παραμένει, επίσης, σύμφωνα με όσα παρατηρούν στελέχη της ΝΔ, ότι η έρευνα που συνεχίζεται για τα πέντε πολιτικά πρόσωπα στηρίζεται σε όσα είπαν στις δικαστικές αρχές οι προστατευόμενοι μάρτυρες, η αξιοπιστία των οποίων, όμως, ελέγχεται κι επιπλέον οδήγησε την ίδια στιγμή στην αθώωση τεσσάρων εκ των εμπλεκομένων.

Εξ αυτών των εμπλεκομένων, ο Αντώνης Σαμαράς εμμένει στην παλαιότερη δήλωσή του πως «θα τους πάω μέχρι τέλος», σύμφωνα με συνεργάτες του. Ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης προειδοποίησε σε δηλώσεις του (ΣΚΑΙ) πως θα γίνει νέα έρευνα για τη σκευωρία που στήθηκε γύρω από την υπόθεση Novartis όταν η ΝΔ γίνει κυβέρνηση. Στο ίδιο μήκος κύματος, άλλωστε, ήταν και η σημερινή δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Σοφίας Ζαχαράκη: «Τώρα που η υπόθεση Novartis αποδεικνύεται η μεγαλύτερη πολιτική σκευωρία που έζησε ο τόπος, οι σκευωροί δεν έχουν καν το θάρρος ν’ απολογηθούν. Ας το γνωρίζουν από σήμερα: θα λογοδοτήσουν».

Σε μια εμφανή προσπάθεια ν’ αναδείξει, εξάλλου, τη θετική ατζέντα της ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το πρωί συνάντηση με τους πρεσβευτές των χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αθήνα. «Η σκευωρία της Novartis στην οποία η κυβέρνηση ενέπλεξε 10 πολιτικά πρόσωπα είναι δυστυχώς μόνο ένα ενδεικτικό παράδειγμα της αντίληψης που χαρακτηρίζει την κυβέρνηση για τους θεσμούς και το κράτος δικαίου», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ, καταλήγοντας πως «η κυβέρνηση Τσίπρα συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις