Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Novartis: Τι υποστηρίζει η Ελένη Τουλουπάκη στην αναφορά της για την υπόθεση

Novartis

Εκ διαμέτρου διαφορετικούς ισχυρισμούς από εκείνους του πρώην επόπτη της, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Αγγελή, επικαλείται σύμφωνα με πληροφορίες, η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στην αναφορά, που κατέθεσε προ μηνών, για την υπόθεση Novartis.

Συγκεκριμένα η κυρία Τουλουπάκη, από τη μία, καταγγέλλει τον κ. Αγγελή ότι κατάσχεσε έγγραφα για την υπόθεση της Novartis και άλλες υποθέσεις και από την άλλη τού αποδίδει παρεμβάσεις στο έργο της.

Συγκεκριμένα, η Εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς φέρεται να υποστηρίζει ότι παρενέβαινε αλλάζοντας τις δικές της παραγγελίες που έδινε στους επιθεωρητές δημόσιας διοίκησης.

Στην ίδια αναφορά η κυρία Τουλουπάκη φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο κύριος Αγγελής κατάσχεσε δύο φορές ηλεκτρονικά αρχεία τόσο για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Αυτά τα έγγραφα, σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές, δεν έχουν επιστραφεί ακόμη και σήμερα από τον κ. Αγγελή στους εισαγγελείς κατά της Διαφθοράς. Επίσης, στην αναφορά της η εισαγγελική λειτουργός φέρεται να κάνει λόγο για ενέργειες του κυρίου Αγγελή που επιχείρησαν να μπλοκάρουν την ταχεία περαίωση της έρευνας για τη Νovartis

Click4more: Καλογήρου σε Αγγελή: «Η μόνη ενημέρωση που είχα αφορούσε αντικείμενα που εμπίπτουν στα καθήκοντα μου»

Όσον αφορά στην περίφημη συνάντηση στη Βιέννη, η κυρία Τουλουπάκη αναφέρει ότι οι Αμερικανοί εισαγγελείς φέρονται να είπαν στους Έλληνες συναδέλφους τους ότι υπάρχει στην διάθεση τους αριθμός τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου που ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Σύμφωνα πάντα με την αναφορά της κ. Τουλουπάκη, οι Αμερικανοί φέρονται να ρώτησαν τους Έλληνες εάν ενδιαφέρονται γι’ αυτόν τον λογαριασμό και ο κύριος Αγγελής φέρεται να απάντησε στους Αμερικανούς εάν έχετε στοιχεία να απευθυνθείτε στη Eurojust.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις