Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Novartis: “Τρέχουν” οι εξελίξεις για Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και Σαλμά!

Novartis
Φωτογραφίες από: Intime

Μέσα στον Απρίλιο αναμένεται η ολοκλήρωση της έρευνας για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis.
Τι αναφέρουν οι πληροφορίες για το… κατά πού οδεύει η υπόθεση όσον αφορά στους κ.κ. Σαμαρά, Αβραμόπουλο, Στουρνάρα, Γεωργιάδη και Σαλμά.
Κλήσεις και σε πέντε μη πολιτικά πρόσωπα. Πού βρισκόμαστε με την περίπτωση του Ανδρέα Λοβέρδου.
Αναλυτικά η ροή του χρήματος με την Novartis στο επίκεντρο. Οι εταιρείες και τα πρόσωπα.

Με «ταχείς» ρυθμούς συνεχίζει την έρευνα της για την υπόθεση της Novartis η Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, εντός των επόμενων εβδομάδων και πιθανότατα πριν την εκπνοή του Απριλίου 2019, αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα και για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα (σ.σ. δηλαδή τους Αντώνη Σαμαρά, Δημήτρη Αβραμόπουλο, Γιάννη Στουρνάρα, Άδωνη Γεωργιάδη και Μάριο Σαλμά) για τα οποία παραμένει ανοικτή.

Την ίδια στιγμή, σήμερα, στάλθηκαν κλήσεις σε πέντε, μη πολιτικά πρόσωπα, προκειμένου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του «υπόπτου» τέλεσης αξιόποινων πράξεων ενώπιον των εισαγγελέων διαφθοράς.

Πολιτικά πρόσωπα στην υπόθεση Novartis

Κατά πληροφορίες, η αποτίμηση του αποδεικτικού υλικού για τα υπόλοιπα πέντε πολιτικά πρόσωπα εκτιμάται ότι πρόκειται να αυξήσει κατά πολύ τον αριθμό των αρχειοθετήσεων στην υπόθεση. Σχετικά με το αίτημα της Εισαγγελίας Διαφθοράς για την άρση της βουλευτικής ασυλίας του πρώην υπουργού, Ανδρέα Λοβέρδου, κατά πληροφορίες, οι εισαγγελείς οδηγήθηκαν στο αποτέλεσμα αυτό λαμβάνοντας υπόψιν μία σειρά ενδείξεων που κατά την κρίση τους οδηγούν στο ενδεχόμενο τέλεσης αξιόποινης πράξης και συγκεκριμένα για δωροδοκία.

Κλήσεις σε μη πολιτικά πρόσωπα για την υπόθεση Novartis

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς απέστειλαν τις κλήσεις στα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, τα οποία είναι μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων (καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για το αδίκημα της απιστίας) αλλά και στους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρείας, η οποία, όπως προκύπτει συνδέεται άμεσα με τη Novartis, για το αδίκημα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Αφορμή, η ανεύρεση εικονικών τιμολογίων μέσω των οποίων οι εισαγγελείς έχουν αποτυπώσει ύποπτες διαδρομές χρήματος.

Η ροή του χρήματος στην υπόθεση Novartis

Από την έρευνα της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς προκύπτει, σύμφωνα με πληροφορίες, πως τα χρήματα εκταμιεύονται από τη μητρική Novartis από τη Βασιλεία της Ελβετίας.

Στην συνέχεια καταλήγουν στη Novartis-Ελλάς και ένα μέρος αυτών πηγαίνει σε εικονικά τιμολόγια που εκδίδει η ποινικά ελεγχόμενη διαφημιστική εταιρεία για δήθεν διαφήμιση σε τρεις διαφορετικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Υπενθυμίζεται ότι οι υπεύθυνοι των τριών ΜΜΕ κλήθηκαν από την Εισαγγελία Καταπολέμησης της Διαφθοράς και δεν αναγνώρισαν τα τιμολόγια που υποτίθεται έχουν εκδοθεί από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς.

Την ίδια ημέρα γίνονται αναλήψεις των χρηματικών ποσών από το ίδιο πάντα πρόσωπο τα οποία, εν συνεχεία, κυκλοφορούν, όπως εκτιμάται σε μετρητά προς άγνωστους αποδέκτες.

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι η συγκεκριμένη εταιρεία εμφανίζεται να έχει βραχύβια επιχειρηματική δραστηριότητα (Απρίλιος 2011-Μάιος 2012) με τους τζίρους της να ανεβαίνουν και να συνδέονται μόνο με τη Novartis.

Στο «στόχαστρο» της Εισαγγελίας Καταπολέμησης της Διαφθοράς φέρονται να έχουν μπει κι άλλες εταιρίες που λειτουργούν ως «πλυντήρια».

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις