Πολιτική

Ντόρα: Μοιραίος ο Βαρουφάκης – Κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εκλογές

Προτεραιότητα του Τσίπρα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι η Ελλάδα, πρέπει να αποφασίσει για κυβέρνηση εθνικής ενότητας ή εκλογές γιατί το Grexit είναι ακόμα προ των πυλών, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη που χαρακτηρίζει τον Βαρουφάκη ως μοιραίο για την Ελλάδα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Η εθνική συνεννόηση είναι η μόνη λύση. Και πρώτος από όλους πρέπει να το καταλάβει ο πρωθυπουργός. Δυστυχώς αυτή τη στιγμή για τον κ. Τσίπρα είναι προτεραιότητα το κόμμα και όχι η πατρίδα και αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί»τονίζει η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Αγορά».

Επισημαίνει την ανάγκη εθνικής συνεννόησης μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της χώρας προκειμένου να εφαρμοστεί η νέα συμφωνία με τους δανειστές,Η κ.Μπακογιάννη εκτιμά ότι «ο κ. Τσίπρας είτε θα επιλέξει άμεσα να σχηματίσει μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με χρονικό ορίζοντα διετίας και με τη συμμετοχή ανθρώπων ικανών και αποφασισμένων να πάρουν και να εφαρμόσουν δύσκολες αποφάσεις,είτε θα πάει σε εκλογές ώστε την κυβέρνηση αυτή να την επιβάλει ο λαός».«Η χώρα,προσθέτει , αυτή τη στιγμή και με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να κυβερνηθεί. Ο κίνδυνος του Grexit είναι ακόμα προ των πυλών».

« Πιστεύω ,τονίζει η κ.Μπακογιάννη,ότι η συμφωνία, όχι μόνο μπορεί, αλλά πρέπει να κλείσει το ταχύτερο δυνατόν. Το κόστος από τα λάθη που έγιναν το τελευταίο εξάμηνο, τα οποία παραδέχθηκε και ο κ. Τσίπρας, εκτιμάται ότι φτάνουν τα 40 δις ευρώ. Μόνο από τους περιορισμούς κεφαλαίων χάνουμε εβδομαδιαίως 2,8 δις του ΑΕΠ. Αυτά είναι χρήματα που θα πληρώσει ο ελληνικός λαός. Η κατάσταση αυτή δεν αντέχεται άλλο. Κλειδί είναι η κατανόηση της πραγματικότητας, η σωστή διαπραγμάτευση- έστω και την ύστατη ώρα και εντέλει η πραγματική πολιτική βούληση».

Η πρώην υπουργός υποστηρίζει πως ο ο κ.Βαρουφάκης είναι ο μοιραίος άνθρωπος για την Ελλάδα ,αλλά και την κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός φέρει τεράστιες ευθύνες για την επιλογή του στο υπουργείο Οικονομικών και έχει την υποχρέωση άμεσα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα»

«Η ΝΔ,προσθέτει, δεν φοβάται τις εκλογές. Αλλά δεν είναι αυτό το ζητούμενο. Οι εκλογές τώρα θα ήταν καταστροφή για την ήδη παραπαίουσα ελληνική οικονομία»

Τέλος,για τις εσωκομματικές εξελίξεις στη ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη σημειώνει ότι « Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχει τη δυνατότητα να “ανοίξει” τις έως τώρα ερμητικά κλειστές πόρτες της ΝΔ, να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για ένα ευρύτατο προσκλητήριο πολιτικών και κοινωνικών δυνάμεων και όλοι μαζί να ξαναδώσουμε στο κόμμα την ταυτότητα και τη δυναμική του. Στη μάχη για το “ναι” στο δημοψήφισμα βρεθήκαμε μαζί με πολλές δυνάμεις πέρα και πάνω από κόμματα. Η ΝΔ μπορεί και πρέπει να είναι ο βασικός εκφραστής αυτού του παραγωγικού, ευρωπαϊκού δυναμικού της χώρας. Βεβαίως, για να εκφράσουμε όλες αυτές τις κοινωνικές ομάδες πρέπει να καταθέσουμε την εναλλακτική πρόταση πολιτικής, το όραμά μας για την Ελλάδα του 2020. Το οφείλουμε πρωτίστως για την νέα γενιά της Ελλάδας που πίστεψε την ψεύτικη ελπίδα του ΣΥΡΙΖΑ και σήμερα νιώθει προδομένη».

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ask Alexis»: Backstage από την πρώτη διαδικτυακή συνάντηση Τσίπρα με τα μέλη της ΕΛΑΣ – «Το δίκιο είναι ζόρικο πολύ»
Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε στιγμιότυπα από τον ανοιχτό διάλογο, μίλησε για «νέο τρόπο λειτουργίας» και έθεσε στο επίκεντρο τη συμμετοχή και τη συνδιαμόρφωση
Αλέξης Τσίπρας
10
«Συλλογική ηγεσία» μέχρι τις εκλογές εισηγείται ο Νίκος Παππάς στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ – «Πρώτιστη ανάγκη η συγκρότηση των ψηφοδελτίων»
Ο πρώην υπουργός κηρύσσει το τέλος της απόφασης συνεργασίας με την ΕΛΑΣ, στρέφει τα πυρά του στις «ατομικές μετακινήσεις» στελεχών και ζητεί την επιστροφή των βουλευτικών εδρών από όσους επιλέγουν διαφορετική πολιτική πορεία.
Νίκος Παππάς
Μόνη στην κάλπη η Ρένα Δούρου για την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ – Η υποχώρηση Πολάκη και οι αιχμές για «σχέδιο» αποχωρήσεων
Η υποψηφιότητα της βουλευτού ανακοινώθηκε επισήμως μετά την απόσυρση του Παύλου Πολάκη, ο οποίος επικαλέστηκε τους δυσμενείς συσχετισμούς και παρέπεμψε στην Κεντρική Επιτροπή
Δούρου και Πολάκης
Ανανεώθηκε πριν 5 ώρες
39
ΠΑΣΟΚ: Τέταρτο σποτ για το Ταμείο Ανάκαμψης – «Χαμένη ευκαιρία για φθηνό ρεύμα και αποθήκευση ενέργειας»
Η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για «ιστορική χαμένη ευκαιρία», υποστηρίζοντας ότι οι πόροι δεν αξιοποιήθηκαν προς όφελος των πολιτών και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Γραφεία ΠΑΣΟΚ
Ο Παύλος Πολάκης δεν κατεβαίνει υποψήφιος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ – «Δεν έχουμε την πολυτέλεια για δύο υποψηφιότητες»
Ο βουλευτής Χανίων δεν θα διεκδικήσει την προεδρία, καθώς οι συσχετισμοί γέρνουν υπέρ της Ρένας Δούρου - Αύριο η ψηφοφορία για τους 13 εναπομείναντες βουλευτές
Παύλος Πολάκης 29
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Καριπίδης αποδέχεται την έδρα Κόκκαλη, αλλά κρατά κλειστά τα χαρτιά του – «Θα ορκιστώ και μετά θα δω»
Ο πρώτος επιλαχών στη Λάρισα δηλώνει ότι θα αναλάβει το βουλευτικό αξίωμα, χωρίς ωστόσο να δεσμεύεται για την πολιτική του πορεία - Στους 13 βουλευτές η Κοινοβουλευτική Ομάδα, εν μέσω νέου κύματος αποχωρήσεων
Ιωάννης Καριπίδης