Κυριακή, 19 Μαΐ
28oC Αθήνα

“Ντου” συνδικαλιστών της ΔΕΗ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη

“Ντου” συνδικαλιστών της ΔΕΗ στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη

“Ντου” στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Τρίπολη έκαναν συνδικαλιστές της ΔΕΗ, ενώ ήταν σε εξέλιξη σύσκεψη με την παρουσία των βουλευτών Κατρούγκαλου, Κοζομπόλη, Γκιόλα, Τσιόγκα και Παπαηλιού.

Όπως αναφέρει ο εργαζόμενος της ΔΕΗ και περιφερειακό σύμβουλο Πελοποννήσου, Σαράντος Αλεξανδρής, σε ανάρτηση του στο Facebook: «Η σύσκεψη είχε προγραμματιστεί στο Εργατικό Κέντρο και όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία μας και την παρέμβαση μας πήγαν στα γραφεία τους. Παντού θα τους ακολουθούμε όσο επιμένουνε στο ξεπούλημα και τη διάλυση της ΔΕΗ. ΤΣΙΠΡΑ – ΣΤΑΘΑΚΗ ακούστε το καλά: Το ξεπούλημα σας θα μείνει στα χαρτιά. Όπου και να πηγαίνουν θα μας βρίσκουν μπροστά τους».

Αρχίζει η πώληση λιγνιτών της ΔΕΗ

Υπενθυμίζουμε ότι αργά το βράδυ της Παρασκευής, υπήρξε συμφωνία κυβέρνησης – θεσμών για την πώληση των λιγνιτών της ΔΕΗ.

Πλέον υπάρχει η συμφωνία με την Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG Comp). Αυτό θα οδηγήσει στην έναρξη του market test την επόμενη εβδομάδα. Θα διεξαχθεί από την DG Comp. Κατά τα άλλα, όλο τον ανοικτό διεθνή διαγωνισμό και όλες τις κινήσεις (πρόσληψη συμβούλου, απόσχιση μονάδων) θα τις κάνει η ΔΕΗ.

Η συμφωνία περιλαμβάνει τις μονάδες της Μελίτης και της Μεγαλόπολης. Υπάρχει ρητή αναφορά σε δίκαιο τίμημα και διασφάλιση των συμφερόντων της ΔΕΗ και των μετόχων της.

Για το εργοστάσιο στο Αμύνταιο η ΔΕΗ είναι ελεύθερη να κάνει ότι επιθυμεί. Για τις 32.000 πρόσθετες ώρες λειτουργίας των μονάδων σε Αμύνταιο και Καρδιά, περιμένουμε οριστική απάντηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η διασφάλιση των θέσεων, των σχέσεων και συνθηκών εργασίας είναι αναπόσπαστο κομμάτι της συμφωνίας. Σχετικά με τη διάρκεια, περιμένετε να δείτε το πλήρες σχέδιο, σύντομα.

Οι πωλήσεις θα ολοκληρωθούν μέχρι τέλος 2018, με πολλά ενδιάμεσα στάδια. Τον Ιούνιο 2018 θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός.

Στη συμφωνία δεν υπάρχει καμία αναφορά σε πιθανή αστοχία του market test ή του διαγωνισμού.

Με πληροφορίες από: kalimera arkadia

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις