Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Ντου” των κομμάτων στην κυβέρνηση για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

“Ντου” των κομμάτων στην κυβέρνηση για την εισβολή του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο

Μαζική είναι η καταδίκη των κομμάτων για το “ντου” του Ρουβίκωνα στο Πεντάγωνο. Με ανακοινώσεις τους επιρρίπτουν ευθύνη στην κυβέρνηση για το ότι έχει αφήσει απροστάτευτους τους πολίτες.

Για εξευτελισμό της κυβέρνησης κάνει λόγο η Νέα Δημοκρατία, τονίζοντας πως δεν έχει πλέον νόημα το να γίνεται έκκληση για “τα αυτονόητα”.

Συγκεκριμένα η Νέα Δημοκρατία αναφέρει ότι «η σημερινή νέα εισβολή του Ρουβίκωνα μέσα στο Πεντάγωνο είναι βέβαιο ότι θα διδάσκεται στο μέλλον ως η επιτομή του εξευτελισμού μιας Κυβέρνησης.

Το να απευθύνουμε νέα έκκληση για τα αυτονόητα, δεν έχει πλέον κανένα νόημα».

ΠΑΣΟΚ:Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία;

Από την μεριά του το ΠΑΣΟΚ κατηγορεί την κυβέρνηση για παροχή “ασυλίας” σε τέτοιου είδους ομάδες. Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Η καλύτερα φυλασσόμενη στρατιωτική μονάδα στο κέντρο της Αθήνας, το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, παραβιάστηκε από περίπου είκοσι άτομα, του Ρουβίκωνα που, αφού εισέβαλαν στον αύλειο χώρο του Υπουργείου, πέταξαν φέιγ-βολάν και αποχώρησαν χωρίς να υπάρξει η παραμικρή αντίδραση.

Πώς δικαιολογεί αυτό το γεγονός ο κ. ΥΕΘΑ; Ευθύνονται πάλι τα στελέχη και οι στρατευμένοι πολίτες οι οποίοι παλεύουν με τις επιπτώσεις των παραλήψεων της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ στην Δυτική Αττική και την Σύμη ή ο επικεφαλής του Υπουργείου που θρηνεί για την τραγωδία των Ελλήνων πολιτών από τον Καναδά; Η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ασυλία σ’ αυτές τις ομάδες;”

ΔΗΜΑΡ: Δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες

Η Δημοκρατική Αριστερά κάνει λόγο για έλλειψη προστασίας των πολιτών εκ μέρους του κράτους, και κατηγορεί και αυτή την κυβέρνηση για κάλυψη των παράνομων αυτών ενεργειών.

“Οι καταδρομικές επιθέσεις του Ρουβίκωνα και η ανεπιτυχής αντιμετώπισή τους αποδεικνύουν ότι δεν υπάρχει κράτος να προστατέψει τους πολίτες και την ίδια την χώρα.

Μετά την Ισπανική πρεσβεία, τα νοσοκομεία, την Βουλή των Ελλήνων, τώρα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας! Αλλά πώς να μην φθάσουμε έως εδώ όταν ο Πρόεδρος της Βουλής είχε πρωτοστατήσει στην απελευθέρωση των συλληφθέντων που είχαν εισβάλει στη Βουλή και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε δηλώσει ότι οι ενέργειες του Ρουβίκωνα είναι ακτιβιστικές!

Έχοντας όμως δώσει κάλυψη σε αυτές τις παράνομες ενέργειες απέναντι στην ίδια την Δημοκρατία και το κράτος δικαίου γίνονται οι ίδιοι ηθικοί αυτουργοί αυτών των επιθέσεων βίας που πλήττουν την ασφάλεια, βασικό δικαίωμα όλων των πολιτών. Για αυτό όσοι υπερασπιζόμαστε το κράτος δικαίου δεν θα επιτρέψουμε “τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος ζούγκλας”. Επιτέλους να επιστρέψει η κοινή λογική σε αυτό τον τόπο”.

Ένωση Κεντρώων: Η κυβέρνηση “κλείνει το μάτι” σε ομάδες όπως ο Ρουβίκωνας

Οι “συλλογικότητες” κατά την κυβέρνηση, ο Ρουβίκωνας, κατά τους αντιεξουσιαστές μπήκαν και αυτή τη φορά ανενόχλητοι στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Μοιάζει σαν να κλείνει η κυβέρνηση το “μάτι” σε ομάδες που δεν σέβονται την δημοκρατία και τους θεσμούς.

Πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την πληγή“.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις