Δευτέρα, 6 Μαΐ
16oC Αθήνα

H σιωπή του Παυλόπουλου για το δημοψήφισμα – “Ντροπή οι φήμες περί παραίτησής του”

H σιωπή του Παυλόπουλου για το δημοψήφισμα – “Ντροπή οι φήμες περί παραίτησής του”

Οργιάζουν οι φήμες τις τελευταίες ώρες που θέλουν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο να παίζει κομβικό ρόλο στις πολιτικές εξελίξεις, μετά το διάγγελμα Τσίπρα. Στα περί “σκέψεων για παραίτηση” του ΠτΔ, πηγές αξιωματούχων απαντούν “είναι ντροπή να γράφονται και να αναπαράγονται τέτοιες φήμες”.
 

Ως «ανοησίες» χαρακτηρίζουν ασφαλείς πηγές τα σενάρια που κυκλοφορούν τις τελευταίες ώρες περί παραίτησης του κ. Παυλόπουλου.

Μάλιστα, οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι «είναι ντροπή να γράφονται και να αναπαράγονται τέτοιες φήμες».

Ο κ. Παυλόπουλος πρόσφατα τοποθετήθηκε υπέρ του ευρώ και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και τώρα καλείται να υπογράψει την πρόταση της κυβέρνησης και της Βουλής για δημοψήφισμα.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή για το δημοψήφισμα, η πρόεδρος του Σώματος Ζωή Κωνσταντοπούλου, παρενέβη και δήλωσε πως «γι’ αυτό που σέρνεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι θεσμικά ενήμερος», διαψεύδοντας ότι επίκειται προεδρική παρέμβαση. 

«Είναι θεσμικά ενήμερος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την πρόεδρο της Βουλής για τη δρομολόγηση των συνταγματικών διαδικασιών που έχουν δρομολογηθεί για την διεξαγωγή δημοψηφίσματος», είπε η Ζωή Κωνσταντοπούλου τονίζοντας ότι «αυτό πρέπει να ξεκαθαριστεί για να μην σέρνεται ως υπαινιγμός ότι μπορεί να σταματήσει τη διαδικασία».
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε