Κυριακή, 5 Μαΐ
21oC Αθήνα

Ο Άδωνις με ασπίδα προσώπου κάνει αυτοψία σε εστιατόρια στην Καλλιθέα για τα νέα μέτρα

Ο Άδωνις με ασπίδα προσώπου κάνει αυτοψία σε εστιατόρια στην Καλλιθέα για τα νέα μέτρα

Φορώντας ασπίδα προσώπου ο Άδωνις Γεωργιάδης και μάσκα ο υφυπουργός του Νίκος Παπαθανάσης και συνοδευόμενοι από τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Ελλάδας (ΓΣΕΒΕΕ), κ. Γιώργο Καββαθά και τον Δήμαρχο Καλλιθέας, κ. Δημήτρη Κάρναβο επισκέφθηκαν εστιατόρια στην Καλλιθέα με σκοπό να διερευνήσουν επί του πεδίου την εφαρμογή των νέων μέτρων λειτουργίας των χώρων εστίασης όταν αρθεί η απαγόρευση λειτουργίας τους.

Σκοπός της επίσκεψης ήταν να μελετηθούν οι κανόνες οι οποίοι πρόκειται να εφαρμοστούν έτσι ώστε να δοθεί η μέγιστη δυναμική χωρητικότητας στους χώρους εστίασης προκειμένου να λειτουργήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η μελέτη των κανόνων αυτών θα συνεχιστεί έτσι ώστε να αποκτήσουν οι χώροι εστίασης τουλάχιστον το 80% της δυναμικότητας που είχαν προ της έναρξης της κρίσης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση η προσπάθεια που γίνεται είναι να δοθεί περισσότερος ζωτικός χώρος όχι μόνο στο εξωτερικό των χώρων εστίασης αλλά και στο εσωτερικό τους, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τον φυσικό φωτισμό και αερισμό και τη λειτουργία του ως ημιυπαιθρίου χώρου και χωρίς κλιματισμό.

Όσον αφορά στον εξωτερικό χώρο, η επέκταση των τραπεζιών μπορεί να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή στη δυνατότητα απρόσκοπτης διέλευσης Ατόμων με Αναπηρία, πεζών και πολιτών με καροτσάκια, όχι μόνο στο πεζοδρόμιο και άλλους δημόσιους χώρους αλλά και στο δρόμο.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις