Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Οι σημειώσεις του Αλέκου Φλαμπουράρη που τον “πρόδωσαν” (ΦΩΤΟ)

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Αμέτρητα ερωτήματα προκαλεί μια φωτογραφία του Αλέκου Φλαμπουράρη από την σημερινή ψηφοφορία στο ελληνικό Κοινοβούλιο για την εκλογή του νέου Προέδρου της Βουλής. Ο, κατά πολλούς, “πολιτικός πατέρας” του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρεται στις σημειώσεις του στον πρόεδρο της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλη Λεβέντη!

Όπως είναι φυσικό, στο ελληνικό Κοινοβούλιο βρίσκονταν δεκάδες φωτορεπόρτερ για να καλύψουν την ψηφοφορία για το νέο Πρόεδρο της Βουλής. Μια ψηφοφορία που είχε ως αποτέλεσμα την εκλογή του Νίκου Βούτση, με 181 ψήφους.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον ως συνήθως επικεντρώνεται στις… παραπολιτικής φύσης ειδήσεις και μία από αυτές είναι οι σημειώσεις του υπουργού Επικρατείας παρά τω πρωθυπουργώ, Αλέκου Φλαμπουράρη.

Στην φωτογραφία φαίνεται ο Αλέκος Φλαμπουράρης να κοιτάζει κάτι στο κινητό του, όμως το “ζουμί” βρίσκεται στις σημειώσεις του.

Εκεί όπου πρώτα – πρώτα και μάλιστα με κεφαλαία γράμματα υπάρχει το όνομα “ΛΕΒΕΝΤΗΣ“. Ακριβώς από κάτω υπάρχει η εξής σημείωση: “στην πορεία όχι τώρα“.

Η επίμαχη φωτογραφία - Φωτό Eurokinissi

Η ίδια φωτογραφία... με zoom - Φωτό Eurokinissi

Ακόμη, σε άλλο σημείο των σημειώσεων υπάρχουν φράσεις όπως “δεν μας εμπιστεύονται, στήριξη στην ψήφο εμπιστοσύνη“, ενώ υπάρχουν και αναφορές για τους συνταξιούχους. Για παράδειγμα “όχι μαύρη δουλειά” και “επανεξέταση τριπλών συντάξεων“.

Η ίδια φωτογραφία... με zoom - Φωτό Eurokinissi

Μπορεί φυσικά ο υπουργός Επικρατείας να εννοεί οτιδήποτε άλλο, ωστόσο οι (δημοσιογραφικοί) συνειρμοί δεν γίνεται να μην κατευθυνθούν προς το ενδεχόμενο συνεργασίας μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ένωσης Κεντρώων.

Και να πούμε ότι δεν το είχε πει ο Βασίλης Λεβέντης; Πριν από μόλις 7 ημέρες, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, καλεσμένος σε τηλεοπτική εκπομπή είχε πει επί λέξει: “Εγώ θα δώσω ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να ζητάω ανταλλάγματα και υπουργεία όπως έκανε ο Καμμένος και ο Κουβέλης. Του έχω στείλει επιστολή με εννιά σημεία (σ.σ. στον Αλέξη Τσίπρα). Πιστεύω θα κρατήσει την επιστολή σαν ρεζέρβα για όταν χαλάσει τη σχέση του με τον Καμμένο. Ένα τρίμηνο θα πάει τσάμπα και μετά θα καταλάβουν όλοι ότι θα πρέπει να αλλάξει η ατζέντα των μεταρρυθμίσεων“.

Άλλωστε, ο Βασίλης Λεβέντης κουβαλάει και την φήμη του… προφήτη. Θα πέσει “μέσα” και θα δούμε συνεργασία Τσίπρα – Λεβέντη; Μένει να φανεί…

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε