Δευτέρα, 6 Μαΐ
15oC Αθήνα

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη στο Live News: «Η Αριστερά είναι το σπίτι του Στέφανου»

Ο δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη στο Live News: «Η Αριστερά είναι το σπίτι του Στέφανου»

Αποκαλύψεις για το παραδικαστικό κύκλωμα που χτύπησε την οικογένεια του Στέφανου Κασσελάκη έδωσε ο δικηγόρος Μανώλης Καπνισάκης.

Μίλησε για το παραδικαστικό κύκλωμα που έπληξε την οικογένεια Κασσελάκη αλλά και τους στόχους του Στέφανου Κασσελάκη που διεκδικεί την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ

«Τον γνωρίζω από 14 ετών… στήριξα τον πατέρα του και την οικογένειά του κατά τη διάρκεια των συνεπειών που υπέστησαν από το παραδικαστικό κύκλωμα… με εξέπληξε και με συγκίνησε το γεγονός ότι με εντόπισε ο κύριος Βασίλης Λαμπρόπουλος, ο οποίος είχε ασχοληθεί τότε με την έρευνα του παραδικαστικού κυκλώματος» είπε αρχικά ο κ. Καπνισάκης δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη μιλώντας στην εκπομπή Live News. 

Στη συνέχεια, επικαλούμενος δημοσιεύματα της εφημερίδας «Το Βήμα» της εποχής εκείνης που είχε σκάσει η είδηση με το παραδικαστικό κύκλωμα, ο δικηγόρος ανέφερε πως επρόκειτο για ένα ζήτημα που δεν επηρέασε μόνο την οικογένεια Κασσελάκη αλλά και τον ίδιο που «που συμπαραστάθηκε με όσες δυνάμεις είχε ως νέος επαγγελματίας στον πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη».

«Η αναφορά στο θέμα από τον Στέφανο ήταν συνειδητή διότι ήθελε με έναν εύληπτο τρόπο και όχι με θεωρητικές αναλύσεις να δηλώσει το αυτονόητο, το οποίο το έχουμε ξεχάσει ότι η λειτουργία της Δικαιοσύνης και οι παθογένειές της επηρεάζουν και έχουν σοβαρές επιπτώσεις στις ζωές ανθρώπων» τόνισε ο ίδιος.

Τι είπε για το παραδικαστικό

Εξηγώντας την υπόθεση με το πατέρα του Στέφανου Κασσελάκη, κάτοχο του 5% της παγκόσμιας παραγωγής ναυτιλιακών χρωμάτων, ο κ. Καπνισάκης είπε: «Είχε μία εμπορική αντιδικία με ορισμένους προμηθευτές του εξωτερικού με τους οποίους συνεργαζόταν, προσέφυγε σε έναν δικηγόρο, τον εμπιστεύτηκε γιατί δεν ασχολιόταν ο ίδιος με την οικονομική διαχείριση της εταιρείας, του ανέθεσε την οικονομική και τη νομική εκπροσώπηση της εταιρείας και τη διαχείριση της προσωπικής του περιουσίας… έπειτα ο εν λόγω δικηγόρος ζητούσε και ελάμβανε εξουσιοδοτήσεις, πληρεξούσια ότι εκπροσωπεί τον Θεόδωρο Κασσελάκη και κάποια στιγμή μέσω κυπριακών εταιρειών, ισχυρίστηκε ότι ο Θεόδωρος Κασσελάκης  τού χρωστούσε χρήματα».

Σε ό,τι αφορά τη λήξη της υπόθεσης, έκλεισε υπέρ της αμετάκλητης αθώωσης του Θεόδωρου Κασσελάκη για όλες τις κατηγορίες.

Ο Μανώλης Καπνισάκης ξεκαθάρισε πως ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει καμία προσωπική εμπλοκή στην υπόθεση του παραδικαστικού κυκλώματος και πως η αναφορά του σε αυτήν έγινε μόνο για να δείξει τις θεσμικές αλλαγές που θέλει να επιφέρει στο κομμάτι της Δικαιοσύνης.

«Η Αριστερά είναι το σπίτι του»

Σχετικά με τις «επιθέσεις» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δέχεται τις τελευταίες ημέρες ο Στέφανος Κασσελάκης, ο δικηγόρος λέει πως δεν τις σχολιάζει, κοιτά τον στόχο του και σίγουρα δεν τις περίμενε γιατί δεν περίμενε να βρεθεί υποψήφιος για την προεδρία του κόμματος.

Στην ερώτηση για το πώς πήρε την απόφαση να θέσει υποψηφιότητα απάντησε: «Τον έπεισε το γεγονός ότι προσπάθησε να βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και του έκανε μεγάλη τιμή ο Αλέξης Τσίπρας βάζοντάς τον στην εκλογική επιτροπή μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης εκλογικής διαδικασίας… είναι μία συνειδητή απόφαση και μία απόφαση μέσω της οποίας θέλει πρώτα να αλλάξει το κόμμα».

Ολοκληρώνοντας ο κ. Καπνισάκης δήλωσε πως ακόμη και εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν εκλεγεί πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θα παραμείνει σε αυτόν και θα παλέψει μέσω αυτού.

«Η Αριστερά είναι το σπίτι του, είναι βιωματική η σχέση του μαζί της» σημείωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις