Πολιτική

Ο Δημήτρης Παπαδημούλης αποχωρεί από την πολιτική – «Θα συνεχίσω μακριά από αιρετά αξιώματα»

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την απόφαση να αποχωρήσει από την ενεργό πολιτική, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα social media, ο Δημήτρης Παπαδημούλης, 20 χρόνια αφότου πήγε για πρώτη φορά στις Βρυξέλλες.

Η ανακοίνωση έγινε το πρωί της Δευτέρας (01.07.2024) μέσα από τον λογαριασμό του στο X.

«Μετά από δέκα συνεχόμενα χρόνια ως εκλεγμένος Αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου με μεγάλες πλειοψηφίες μόνος Έλληνας και μόνος από την Αριστερά και τρεις θητείες ως ευρωβουλευτής (2004-2009, 2014-2019, 2019-2024), αποχωρώ από την ενεργό πολιτική.

Θα συνεχίσω, μακριά από αιρετά αξιώματα, να υπηρετώ τις ίδιες αξίες ως ενεργός πολίτης», έγραψε στον λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter).

Στις ευρωεκλογές του 2014, ο Δημήτρης Παπαδημούλης εξελέγη ευρωβουλευτής με 200.611 σταυρούς προτίμησης. Μετά από πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, εκλέχθηκε ομόφωνα επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Τον Ιούλιο του 2014 εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 42,1%. Τον Ιανουάριο του 2017, επανεκλέχθηκε αντιπρόεδρος, με ποσοστό 73,5%.

Σε έκθεση απολογισμού για την κοινοβουλευτική θητεία 2014-2019, ο Παπαδημούλης αξιολογήθηκε ως ο Έλληνας ευρωβουλευτής με τη μεγαλύτερη επιρροή στη διαμόρφωση ευρωπαϊκής Πολιτικής. 

Στις ευρωεκλογές της 26ης Μαΐου 2019 επανεξελέγη πρώτος σε σταυρούς προτίμησης Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ (272.835 ψήφοι) και ανέλαβε εκ νέου επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών του κόμματος στο Ευρωκοινοβούλιο.

Τον Ιούλιο του 2019 επανεξελέγη Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με ποσοστό 60,5%.

Στις 23 Νοεμβρίου 2023 αποχώρησε από τον ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος “πολιτικούς και όχι προσωπικούς λόγους”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Μητσοτάκης ετοιμάζει απόβαση στα «κάστρα» Καραμανλή και Σαμαρά – Σε ρυθμούς εκλογών η ΝΔ
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Χριστίνας Κοραή στην εκπομπή Live News του MEGA, ο πρωθυπουργός σχεδιάζει περιοδείες στη Μεσσηνία και τις Σέρρες, στέλνοντας παράλληλα μήνυμα «πανστρατιάς» σε υπουργούς, βουλευτές και στελέχη του κόμματος
Κυριάκος Μητσοτάκης, Νέα Δημοκρατία
Βενιζέλος: «Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός μιλά στον ΟΗΕ για το τουρκολιβυκό μνημόνιο, οφείλω να τον υποστηρίξω»
Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξήγησε γιατί στηρίζει τον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν υπερασπίζεται τις ελληνικές θέσεις στον ΟΗΕ - Οι δύο δηλώσεις της Τουρκίας και οι αιχμές για την απουσία εθνικής συναίνεσης
Μητσοτάκης και Βενιζέλος
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νικολαΐδης διαψεύδει ότι αγόρασε σπίτι από πλειστηριασμό: «Οι συκοφάντες θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης»
Σε δήλωσή του, κάνει λόγο για προσπάθεια σπίλωσής του και υποστηρίζει ότι αγόρασε το ακίνητο το 2025 απευθείας από την ιδιοκτήτριά του - Τι αναφέρει για τις δικαστικές εκκρεμότητες
Αναστάσιος Νικολαΐδης, ΠΑΣΟΚ