Κυριακή, 5 Μαΐ
16oC Αθήνα

Ο ΓΑΠ θα καταψηφίσει την παράταση προσωρινής άδειας στα κανάλια

Ο ΓΑΠ θα καταψηφίσει την παράταση προσωρινής άδειας στα κανάλια

Μπορεί ο Γιώργος Παπανδρέου σε αρκετές κρίσιμες ψηφοφορίες στη Βουλή να απουσιάζει σε ταξίδι για δουλειές, ωστόσο σήμερα θα είναι παρών προκειμένου να καταψηφίσει την πρόταση της κυβέρνησης για παράταση της προσωρινής άδειας στα τηλεοπτικά κανάλια, ματαιώνοντας ουσιαστικά το διαγωνισμό αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης.

Μάλιστα για το θέμα ο πρώην πρωθυπουργός πριν από λίγες μέρες εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση στην τόνιζε ότι “Το μέγα θέμα του διαγωνισμού αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης, που αποτελεί και ευκαιρία εξυγίανσης του τηλεοπτικού τοπίου, έρχεται σήμερα η κυβέρνηση -προσωρινά ισχυρίζεται- στην ουσία να ματαιώσει”.

“Έτσι όμως, επισήμαινε, ενισχύει ακόμη περισσότερο μια κατεστημένη αντίληψη, τη στιγμή που η χώρα χρειάζεται πραγματικές μεταρρυθμίσεις και μεγάλες αλλαγές, οι οποίες θα ανατρέπουν όλα όσα εξέθρεψαν το πελατειακό κράτος και τα πάσης φύσεως συμφέροντα, που με τη σειρά τους προσέθεσαν νέα δεινά, οδηγώντας τη χώρα στο χείλος της καταστροφής”.

Σημείωνε ότι “με τον τρόπο αυτόν τίθεται σε κίνδυνο όλη η διαδικασία της οριστικής μετάβασης στην ψηφιακή τηλεόραση και το δε επιχείρημα ότι πρόκειται περί προσωρινής ρύθμισης λιγότερο πείθει και περισσότερο ανησυχεί”

Και υπογράμμιζε τέλος “για όλους αυτούς τους λόγους, η απόφαση της κυβέρνησης δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή και η κυβέρνηση και προσωπικά ο Πρωθυπουργός οφείλουν να την αποσύρουν και να οργανώσουν άμεσα τις διαδικασίες αδειοδότησης της ψηφιακής τηλεόρασης”.

Κατά τους συνεργάτες του είναι θέμα αρχής για τον ίδιο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπανδρέου καταψηφίζει για δεύτερη φορά νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης, καθώς η πρώτη ήταν για τις αλλαγές που αποφάσισε το υπουργείο Παιδείας στη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση της Άννας Διαμαντοπούλου για τα ΑΕΙ.

Στη σημερινή ψηφοφορία δεν αποκλείεται και ο Απόστολος Κακλαμάνης να καταψηφίσει τη πρωτοβουλία της κυβέρνηση, ενώ η “γραμμή” συνολικά του ΠΑΣΟΚ όπως και της ΝΔ και της ΔΗΜΑΡ με επιφυλάξεις είναι υπέρ της παράτασης της προσωρινής άδειας στα κανάλια.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΝΔΡΕΑΣ ΜΑΡΑΘΙΑΣ


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Χαμός στη Βουλή! Κουρουπλής: Είστε ο υπουργός των ράντζων – Γεωργιάδης: Είστε κοινός συκοφάντης

M. Γλέζος: Ζητά κατάργηση των υπουργείων Δικαιοσύνης και Μακεδονίας

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Σαμαράς είναι ο μοναδικός πρωθυπουργός που δεν έχει απαντήσει ούτε σε μια ερώτηση!

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε