Πολιτική

Ο Γιάνης Βαρουφάκης καταγγέλλει πως τράπεζα στο Βέλγιο έκλεισε λογαριασμό του DiEM25 – «Το κάρμα σε τρελά κέφια» σχολιάζουν στο Χ

«Αν η τράπεζα είχε χιούμορ, δεν θα σας έκλεινε τον λογαριασμό. Θα σας άφηνε να βγάζετε 60€ την ημέρα, αφού στηθείτε ένα δίωρο στο ΑΤΜ», έγραψε χρήστης στο Χ
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μνήμες από το 2015 φαίνεται να ξύπνησαν στον Γιάνη Βαρουφάκη. Βρισκόμενος αυτήν την φορά από την άλλη πλευρά του «τραπεζιού», ανακοίνωσε την Τετάρτη (04.11.2026) πως τράπεζα στις Βρυξέλλες έκλεισε ξαφνικά τον λογαριασμό του DiEM25, με αποτέλεσμα το κίνημα να μείνει στον «αέρα».

Η ανάρτηση έγινε στα social media, προκαλώντας αντιδράσεις και με τους χρήστες να κάνουν λόγο για «θεία δίκη» καθώς το 2015 και ενώ ο Γιάνης Βαρουφάκης ήταν υπουργός Οικονομικών της χώρας, επιβλήθηκαν capital controls και οι πολίτες είδαν τις τράπεζες να μπλοκάρουν τους λογαριασμούς τους.

Όσον αφορά το νέο αυτό περιστατικό, ο Γιάνης Βαρουφάκης κατήγγειλε πως η τράπεζα των Βρυξελλών έκλεισε λογαριασμό του κινήματος DiEM25 στον οποίο έμπαιναν εισφορές των μελών από όλη την Ευρώπη – χρήματα με τα οποία λειτουργεί το κίνημα.

Ανέφερε δε πως όλα έγιναν χωρίς καμία προειδοποίηση με αποτέλεσμα να δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Όπως αναφέρθηκε, στο Χ στήθηκε πάρτι. Άλλοι μίλησαν για «θεία δίκη» ή «κάρμα» ενώ άλλοι τον ρώτησαν αν τώρα κατάλαβε τι πέρασαν οι Έλληνες το 2015.

Άλλος χρήστης έγραψε: «αν η τράπεζα είχε χιούμορ, δεν θα σας έκλεινε τον λογαριασμό. Θα σας άφηνε να βγάζετε 60€ την ημέρα, αφού στηθείτε ένα δίωρο στο ΑΤΜ».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΕΛΑΣ κατά Κυριάκου Πιερρακάκη για τα «επτά χατίρια» σε funds και servicers
Ο Δημήτρης Λυρίτσης ζητεί απαντήσεις για τις ρυθμίσεις που διευκολύνουν τους πιστωτές, την απόσυρση του άρθρου 23 και τις κρατικές εγγυήσεις του «Ηρακλή». Στο επίκεντρο η προστασία της πρώτης κατοικίας και η αύξηση των προγραμματισμένων πλειστηριασμών
Το σήμα της ΕΛΑΣ
Η στρατηγική Ανδρουλάκη για την επόμενη μέρα: Περιοδείες, κοινωνικές επαφές και προγραμματική αντιπαράθεση
Ο Νίκος Ανδρουλάκης θα έχει επαφές με φορείς της ευρύτερης περιοχής, να επισκεφθεί δομές της πόλης και να έχει συζήτηση με νέες και νέους της περιοχής, ενώ αύριο θα περιοδεύσει στη Μεγαλόπολη
Νίκος Ανδρουλάκης, ΠΑΣΟΚ