Πολιτική

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια – Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κατώφλι της 1ης ανακρίτριας Ανηλίκων πέρασε σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να καταθέσει για τον ξυλοδαρμό του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σήμερα στην ανακρίτρια και όπως ανέφερε δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Αντίθετα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, ζήτησε την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τονίζοντας πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Σήμερα απολογείται ο 19χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη ως ένας από τους 7 που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ένας ακόμη 35χρονος, που προσήχθη την Πέμπτη για τα επεισόδια του Συντάγματος και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να ανήκει στην ίδια ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, έως ότου η δικαστική λειτουργός αποφασίσει αν θα ζητήσει την άσκηση δίωξης σε βάρος του και τον καλέσει σε απολογία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Όταν ορισμένοι οραματίζονται επιστροφή στο καταστροφικό 2015, η ΝΔ σχεδιάζει το ελπιδοφόρο 2030
«Η Ιστορία μπορεί να μην επαναλαμβάνεται, αλλά τιμωρεί όποιους την ξεχνούν. Ειδικά όταν οι αρχιτέκτονες της χρεοκοπίας ζητούν να τους εμπιστευτούν ξανά» τόνισε ο πρωθυπουργός στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο προσυνέδριο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη
110
Αλέξης Τσίπρας: Eπιβολή πατριωτικής εισφοράς στα υπέρμετρα κέρδη των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων
«Είναι δύσκολο να γίνουν όλα αυτά; Όσο δύσκολο είναι να έχεις το θάρρος να συγκρουστείς με τα συμφέροντα και την ευθύνη να στηρίξεις την κοινωνία» λέει ο πρώην πρωθυπουργός σε βίντεό του στα social media
Αλέξης Τσίπρας, 11ο Φόρουμ των Δελφών
27
Η Μαρία Καρυστιανού και επίσημα στην ηγεσία του Ανεξάρτητου Κινήματος Πολιτών – Μέσα στον Μάιο η παρουσίαση του νέου κόμματος
«Δεν είμαστε απλώς μια ομάδα, είμαστε μία μεγάλη οικογένεια που μεγαλώνει συνεχώς, επειδή την ενώνει η αλήθεια και η αγάπη για το δίκαιο», υπογραμμίζει η Μαρία Καρυστιανού
Μαρία Καρυστιανού 51