Πολιτική

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια – Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το κατώφλι της 1ης ανακρίτριας Ανηλίκων πέρασε σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να καταθέσει για τον ξυλοδαρμό του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σήμερα στην ανακρίτρια και όπως ανέφερε δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Αντίθετα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, ζήτησε την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τονίζοντας πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Σήμερα απολογείται ο 19χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη ως ένας από τους 7 που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ένας ακόμη 35χρονος, που προσήχθη την Πέμπτη για τα επεισόδια του Συντάγματος και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να ανήκει στην ίδια ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, έως ότου η δικαστική λειτουργός αποφασίσει αν θα ζητήσει την άσκηση δίωξης σε βάρος του και τον καλέσει σε απολογία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νίκος Δένδιας: Αλλάζουν όλα στην Άμυνα για μια χώρα ισχυρή και ανθεκτική
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μίλησε για την απειλή του casus belli, την ανάγκη αμυντικής καινοτομίας, τη συνεργασία με την ελληνική βιομηχανία και τη μετάβαση από την αγορά προϊόντων στις λύσεις επιχειρησιακών προβλημάτων
Νίκος Δένδιας
Τα πρόσωπα της «σκιώδους κυβέρνησης» του Αλέξη Τσίπρα – Οι έμπειροι, οι νέοι και ο TikToker αγροτοσυνδικαλιστής
Το επιτελείο πλαισιώνουν πανεπιστημιακοί, πρώην ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί, στελέχη της δημόσιας διοίκησης, επιστήμονες με διεθνή παρουσία και εκπρόσωποι της πραγματικής οικονομίας
Αλέξης Τσίπρας 79
Παππάς προς Φάμελλο: «Δεν ζήτησε κανείς εντολή για να κρυφτεί το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ»
Ο βουλευτής του κόμματος ζητεί επαναξιολόγηση της απόφασης της Κεντρικής Επιτροπής και σαφή οδικό χάρτη για την επόμενη ημέρα, θέτοντας ερωτήματα για τις αρμοδιότητες της ηγεσίας
Νίκος Παππάς και Σωκράτης Φάμελλος