Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια – Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες

Ο Γιάνης Βαρουφάκης κατέθεσε για τον ξυλοδαρμό του στα Εξάρχεια – Δεν αναγνώρισε τους συλληφθέντες

Το κατώφλι της 1ης ανακρίτριας Ανηλίκων πέρασε σήμερα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25, Γιάνης Βαρουφάκης, για να καταθέσει για τον ξυλοδαρμό του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής στα Εξάρχεια.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης δεν δήλωσε παράσταση προς υποστήριξη της κατηγορίας σήμερα στην ανακρίτρια και όπως ανέφερε δεν αναγνώρισε στα πρόσωπα των δυο συλληφθέντων, τους ανθρώπους που τον γρονθοκόπησαν στα Εξάρχεια με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα στο πρόσωπο.

Αντίθετα, ο κ. Βαρουφάκης δήλωσε πως είναι σε θέση να αναγνωρίσει μόνο τον άνθρωπο που τον χτύπησε, τον οποίο περιέγραψε ως σωματώδη, ηλικίας περίπου 25 ετών.

Παράλληλα, ο γενικός γραμματέας του ΜέΡΑ25, ζήτησε την αποπομπή του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκου, τονίζοντας πως έσπευσε να μιλήσει για ταυτοποίηση των υπαιτίων της επίθεσης, προτού καλά καλά καταθέσει στην Αστυνομία ο πρώτος αυτόπτης μάρτυρας.

Σήμερα απολογείται ο 19χρονος που συνελήφθη την Τετάρτη ως ένας από τους 7 που συμμετείχαν στην επίθεση εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη.

Ένας ακόμη 35χρονος, που προσήχθη την Πέμπτη για τα επεισόδια του Συντάγματος και σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, φέρεται να ανήκει στην ίδια ομάδα των Εξαρχείων, με εντολή της ανακρίτριας αφέθηκε ελεύθερος, έως ότου η δικαστική λειτουργός αποφασίσει αν θα ζητήσει την άσκηση δίωξης σε βάρος του και τον καλέσει σε απολογία.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις