Πολιτική

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης έριξε «καρφί» για τον Αντώνη Σαμαρά: Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική

Η αναφορά του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

«Εχθροπραξία και μισαλλοδοξία στα εθνικά θέματα είναι καταστροφική» ήταν το μήνυμα με πολλαπλούς αποδέκτες που έστειλε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής κατά την συζήτηση επίκαιρης ερώτησης της βουλευτού της Νέας Αριστεράς, Σίας Αναγνωστοπούλου.

Η αναφορά αυτή του υπουργού Εξωτερικών στη Βουλή, εκλήφθηκε από πολλούς, ως μια απάντηση με νόημα για όσα του καταλόγισε στην τηλεοπτική του συνέντευξη ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχετικά με την εξωτερική πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση.

Ο κ. Γεραπετρίτης, είπε χαρακτηριστικά ότι «εάν η εχθροπραξία και η μισαλλοδοξία για ορισμένα θέματα είναι αρνητική για την εξωτερική πολιτική είναι καταστροφική για την χώρα», υπογραμμίζοντας ότι είναι ανοικτός, όπως και το πράττει για οποιαδήποτε ενημέρωση της εθνικής αντιπροσωπείας για όλα τα θέματα της εξωτερικής μας πολιτικής.

Η επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Νέας Αριστεράς, ως θέμα είχε την «Αναγκαιότητα θεσμικού πλαισίου, ευρωπαϊκής εποπτείας και διαφάνειας στη σχεδιαζόμενη Διάσκεψη Παράκτιων Κρατών της Ανατολικής Μεσογείου». 

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μετάσχει και η ΕΕ στην πενταμερή Διάσκεψη για την Ανατολική Μεσόγειο που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και αποτελεί  όπως ανέφερε μια αμιγώς ελληνική πρωτοβουλία.

Ο υπουργός Εξωτερικών διευκρίνισε πάντως ότι  δεν έχουν υπάρξει ακόμη τυπικές συζητήσεις με τις υπόλοιπες χώρες, εφόσον κατά την προγραμματική συζήτηση υπάρξει κατανόηση, δεν θα αποκλείαμε και την ένταξη της ΕΕ στη Διάσκεψη.

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης δεσμεύτηκε ότι για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ενημερώσει και  τη Βουλή και το Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Τσουκαλάς για «Βιολάντα»: Άμεση διερεύνηση των καταγγελιών για απολύσεις εργαζομένων – «Να καταθέσουν όσα γνωρίζουν»
«Οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να εγγυηθούν την προστασία των εργασιακών σχέσεων των εργαζόμενων και του δικαιώματος τους να καταθέσουν όσα γνωρίζουν ενώπιον των δικαστικών αρχών» λέει ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ
Κώστας Τσουκαλάς 8
«Γαλάζια ανάπτυξη τύπου Βιολάντα»: Σφοδρή επίθεση Τεμπονέρα στην κυβέρνηση για τις καταγγελίες εργαζομένων
Οκτώ μήνες μετά την τραγωδία από την έκρηξη και την πυρκαγιά στις εγκαταστάσεις της «Βιολάντα» στα Τρίκαλα, νέες καταγγελίες γύρω από την υπόθεση προκαλούν πολιτικές αντιδράσεις
Διονύσης Τεμπονέρας 17
Κυριάκος Μητσοτάκης: Σε έναν αβέβαιο κόσμο η Ελλάδα πρέπει να είναι παρούσα με συμμαχίες και με σχέδιο, προτεραιότητά μας το κόστος ζωής
«Με την Τουρκία, είναι αναγκαίο να έχουμε ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας, όμως ο ουσιαστικός διάλογος όμως δεν μπορεί να συνυπάρχει με μονομερείς ενέργειες που παραβιάζουν τη διεθνή νομιμότητα»
Κυριάκος Μητσοτάκης 122
Η επόμενη μέρα στην ΕΛΑΣ: Από την οργανωτική συγκρότηση στην «πολιτική κατάληψη» της περιφέρειας
Το επιτελείο Τσίπρα περνά από τη φάση της ίδρυσης στη φάση της εξάπλωσης - Το στοίχημα των 59 περιφερειών, οι περιοδείες και η προσπάθεια να αποκτήσει το νέο κόμμα πραγματικές ρίζες στην κοινωνία
Αλέξης Τσίπρας 19