Συμβαίνει τώρα:

Στο «κόκκινο» ο Κηφισός - Έως 30 λεπτά καθυστερήσεις στην Αττική Οδό

Πολιτική

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χακάν Φιντάν στα Σκόπια – Τι συζήτησαν

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Χακάν Φιντάν είχε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Διαδικασίας Συνεργασίας Νοτιοανατολικής Ευρώπης στα Σκόπια, σήμερα Πέμπτη (13.6.24).

Στη συνάντηση Γεραπετρίτη – Φιντάν, η οποία διήρκησε περίπου 20 λεπτά εξετάστηκε σύμφωνα με πληροφορίες, μεταξύ άλλων η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ειδικά η πορεία των διαπραγματεύσεων επί της πρότασης των ΗΠΑ για εκεχειρία στη Γάζα.

Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε και η κατάσταση στην Ουκρανία, ενόψει και της Διάσκεψης Ειρήνης που διεξάγεται το Σάββατο και την Κυριακή στην Ελβετία.

Οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας συναντήθηκαν ενόψει και της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ που διεξάγεται στις 9 και 10 Ιουλίου στην Ουάσινγκτον και όπου ενδεχομένως να υπάρξει νέο τετ α τετ μεταξύ Κυριάκου Μητσοτάκη και Ταγίπ Ερντογάν, αναλόγως βέβαια των προγραμμάτων που θα ακολουθήσουν οι δύο ηγέτες.

Όσον αφορά τα διμερή ζητήματα, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Γ. Γεραπετρίτης και Χ. Φιντάν επικεντρώθηκαν στη συνεργασία των δύο πλευρών στο μεταναστευτικό, αλλά έγινε και μια πρώτη αποτίμηση της πορείας της συμφωνίας των δύο πλευρών για την παροχή τουριστικής βίζας στα δέκα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, με τα αποτελέσματα να είναι ενθαρρυντικά.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο τελευταίες συναντήσεις των Γ. Γεραπετρίτη και Χ. Φιντάν πραγματοποιήθηκαν χωρίς προηγούμενη ανακοίνωση, η πρώτη στις Βρυξέλλες και η δεύτερη στο Λονδίνο, στο πλαίσιο του σκεπτικού να διατηρούνται διαρκώς ανοικτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Με ΑΙ και νομοσχέδιο για τις συγκοινωνίες ο Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο: Οδηγίες για τις εκλογές και μήνυμα ετοιμότητας
Δικαστική Αστυνομία, Κώδικας Αντιντόπινγκ και ερανιστικά νομοσχέδια των υπουργείων Εσωτερικών και Ανάπτυξης, στο επίκεντρο του Συμβουλίου - Σήμερα και η πρώτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Αλέξης Τσίπρας «οργώνει» τη χώρα και παίρνει τον δρόμο για τις κάλπες
Τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου, ο κύκλος των επισκέψεων συνεχίζεται στη Μεσσηνία - Ο Αλέξης Τσίπρας θα επισκεφθεί στις 13.00 το Νοσοκομείο Καλαμάτας και θα συζητήσει με τους εργαζομένους στο αμφιθέατρο του νοσοκομείου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ