Πέμπτη, 2 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο γρίφος του Στουρνάρα για τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου

Ο γρίφος του Στουρνάρα για τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου

Ένα γρίφο έθεσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας για τις αιτίες της κρίσης και τονίζοντας πως τη δημιούργησαν οι πολιτικές αύξησης των δημοσίων δαπανών. Και για να ακριβολογώ θα παραθέσω την ακριβή διατύπωση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος. 

«Η κρίση στην Ελλάδα έχει όνομα: Μεγάλος κίνδυνος χρεοκοπίας του ελληνικού κράτους στο τέλος της δεκαετίας του 2000, λόγω, κυρίως, μίας αδικαιολόγητα επεκτατικής δημοσιονομικής πολιτικής, που εκτίναξε το έλλειμμα του προϋπολογισμού σε δυσθεώρητα ύψη, μέσω της μεγάλης αύξησης κρατικών δαπανών, χωρίς συνακόλουθη αύξηση κρατικών εσόδων».

Ο κύριος Στουρνάρας λέει πως έχει όνομα, αλλά δεν το αναφέρει, ίσως από υπερβολική ευγένεια ή αβροφροσύνη. Αλλά ακριβώς το στοιχείο αυτό είναι που συνιστά το γρίφο. Φροντίζει όμως ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος να μας διευκολύνει προσδιορίζοντας χρονικά την υπόθεση την οποία τοποθετεί στο τέλος της δεκαετίας του 2.000.

Οπότε για να σας βοηθήσω σας λέω πως ο γρίφος παίρνει τη μορφή ποιος ήταν πρωθυπουργός στο τέλος της δεκαετίας του 2.000; Για προσπαθήστε λίγο. Αν δεν το βρήκατε σας δίνω τη βοήθεια του κοινού. Στο τέλος – τέλος, το τελευταίο τρίμηνο, ήταν σοσιαλιστής γόνος μεγάλης πολιτικής οικογένειας και πριν από το 2004 ως τον Οκτώβριο 2009, ήταν γόνος της άλλης μεγάλης πολιτικής οικογένειας της δεξιάς ή της κεντροδεξιάς αν προτιμάτε.
Τί, δεν το βρήκατε ακόμα; Σας δίνω μία τελευταία βοήθεια το όνομα του σοσιαλιστή αρχίζει από Π και του κεντροδεξιού από Κ.
Ναι, ναι σωστά είναι ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Κώστας Καραμανλής.
 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε