Δευτέρα, 17 Ιουν.
31oC Αθήνα

Ο Κασσελάκης πήγε στην Παλαιστίνη για να ηρεμήσει και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κασσελάκης πήγε στην Παλαιστίνη για να ηρεμήσει και το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Βηθλεέμ και στα εδάφη της Παλαιστίνης στη Δυτική όχθη πέρα από τον συμβολισμό, που έχει σε πολιτικό επίπεδο, δείχνει εκτός των άλλων και την πρόσθεση του να ενισχύσει το αριστερό προφίλ μέσα στο κόμμα του.

Η επίσκεψη του Στέφανου Κασσελάκη στην Παλαιστίνη σε μία ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή έρχεται να απαντήσει τόσο στους πολιτικούς του αντιπάλους, που τον κατηγορούν για απολιτίκ πολιτική, όσο και στο εσωτερικό του κόμματος του.

Όπως λένε οι συνεργάτες του «κόντρα στην θέση της κυβέρνησης που ακολουθεί την πολιτική των ίσων αποστάσεων ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται να υιοθετεί το κίνημα συμπαράστασης στον Παλαιστινιακό λαό που υπάρχει σε πολλά Πανεπιστήμια του κόσμου παίρνοντας έτσι μία σαφή θέση κατά της γενοκτονίας ενός λαού, ο οποίος έχει αντιμετωπίσει προβλήματα σε βάθος χρόνου».

Από την αντίδραση του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα φαίνεται άλλωστε ότι η επίσκεψη Κασσελάκη έχει ενοχλήσει ιδιαίτερα την κυβέρνηση Νετανιάχου, καθώς γίνεται λίγες μέρες και μετά την τοποθέτηση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ότι η Ελλάδα πρέπει να αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Με την κίνηση αυτή, εκτός των άλλων, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έβαλε τέλος και στην κριτική, που του έκαναν όλο το προηγούμενο διάστημα οι σύντροφοι του, για την πρόθεση του να συναντηθεί με ένα ισχυρό εβραϊκό λόμπι στις ΗΠΑ.

Η συνάντηση αυτή δεν είχε γίνει τελικά, οι εντυπώσεις, ωστόσο, ήταν πολλές και έντονες.

Σε μία στιγμή πάντως, που ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δέχεται κριτική ότι έχει αλλάξει την φυσιογνωμία του ΣΥΡΙΖΑ εγκαταλείποντας βασικές αρχές και αξίες της αριστεράς, η επίσκεψη του στην Παλαιστίνη έρχεται να διορθώσει τα πράγματα.

«Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό», τονίζει σε δήλωσή του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά τη συνάντησή του το μεσημέρι της Κυριακής με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης, στη Βηθλεέμ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε συγκεκριμένα: «Είμαστε εδώ για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον φίλο παλαιστινιακό λαό. Έναν λαό που έχει ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ εδώ και πολλά χρόνια, που έχει δίκαια αιτήματα, και για τον οποίο πρέπει η Ευρώπη να παράσχει αμέριστη συμπαράσταση ώστε να υπάρξει και άμεση κατάπαυση του πυρός αλλά και την αναγκαία ανθρωπιστική βοήθεια.

Είμαστε εδώ για να προωθήσουμε τη λύση δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Πάνω απ’όλα ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος, Δημήτριος Παπαγεωργίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις