Πολιτική

Ο Κασσελάκης στο μέτωπο της φωτιάς στο Χαλάνδρι – Ο διάλογος που είχε με κατοίκους

Στον δήμο Χαλανδρίου στο σημείο όπου έφτασαν οι φλόγες βρέθηκε νωρίτερα το απόγευμα της Δευτέρας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης, μετά την επίσκεψή του στο συντονιστικό της Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκε τον δήμο Χαλανδρίου και πήγε μέχρι εκεί που έφτασε η φωτιά.

Σε ολιγόλεπτη συζήτηση με τον δήμαρχο Χαλανδρίου, Σίμο Ρούσσο ενημερώθηκε για τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι δημότες και τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να ανακοπεί η εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Οι εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής που βρίσκονταν έξω από τα σπίτια τους, προσπαθούσαν να ενισχύσουν με κάθε τρόπο το έργο της κατάσβεσης με κάθε πιθανό μέσο.

Παράλληλα, εξέφρασαν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ την οργή και την αγανάκτησή τους, καθώς αισθάνθηκαν παντελώς εγκαταλελειμμένοι από τον κρατικό μηχανισμό. Μίλησαν στον Στέφανο Κασσελάκη για τα όσα έζησαν τις τελευταίες ώρες, αλλά και την ανασφάλεια που αισθάνονται, καθώς ο κίνδυνος είναι ακόμα υπαρκτός.

«Ο μόνος που ήρθες μέχρι εδώ», ήταν η φράση που ακούστηκε από κάποιους κατοίκους να απευθύνεται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. «Τι να κάνουμε; Προσπαθούμε να σώσουμε ό,τι μπορούμε, ό,τι έχει μείνει τουλάχιστον», είπε ένας νεαρός στον Στέφανο Κασσελάκη.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισκέφθηκε αρκετά σημεία της περιοχής, δεσμεύθηκε ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα σταθεί με όλες τις δυνάμεις και σε όλα τα επίπεδα δίπλα στους πληγέντες και εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και τους κατοίκους για τις υπεράνθρωπες προσπάθειές τους.

Μπροστά στις πολλές εικόνες πλήρους καταστροφής, βιώνοντας την αποπνικτική ατμόσφαιρα και ακούγοντας τις δραματικές εκκλήσεις για βοήθεια, ο Στέφανος Κασσελάκης απευθυνόμενος σε πολίτες είπε: «απίστευτο να συμβαίνει αυτό στην Αθήνα».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Μητσοτάκης: «Πήραμε 36 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης, τα χρήματα αυτά δεν θα είχαν επενδυθεί χωρίς επιτελικό κράτος»
«Μειώνουμε το δημόσιο χρέος της χώρας με τον ταχύτερο ρυθμό στην ιστορία οποιασδήποτε οικονομίας στον κόσμο», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο 5ο προσυνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα «Σύγχρονο Κράτος για όλους»
57
Σκληρή σύγκρουση στη Βουλή για υποκλοπές και Δικαιοσύνη: «Φύγετε, η χώρα δεν αντέχει άλλο» – «Δεν θα στήσουμε ΠΑΣΟΚοδικεία ή ΣΥΡΙΖΟδικεία»
Στη Βουλή μεταφέρθηκε σήμερα (28.04.2026) η πολιτική σύγκρουση για την υπόθεση των υποκλοπών, στον απόηχο της διάταξης του εισαγγελέα του...
Βουλή, Ολομέλεια 6
Χατζηδάκης για υποκλοπές: «Δεν μπορεί να υπάρχει α λα καρτ απόδοση της Δικαιοσύνης»
«Προφανώς ενδιαφέρομαι να μάθω ποιος έδωσε την εντολή παρακολούθησής μου», είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή αν υπάρξουν νέα στοιχεία
Κωστής Χατζηδάκης
6