Πολιτική

Ο Κατρούγκαλος αποκάλυψε το σχέδιο διαπραγμάτευσης για τα εργασιακά… όπως στις συντάξεις

«Στις διαπραγματεύσεις για τα εργασιακά συζητάμε μόνο τρία θέματα», ανέφερε στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ, Γιάννη Δελή.

«Την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων που έχει θέσει η ελληνική κυβέρνηση, τις ομαδικές απολύσεις και τον συνδικαλιστικό νόμο που έχει θέσει η άλλη πλευρά, διευκρίνισε ο υπουργός Εργασίας.

Ο κ. Κατρούγκαλος τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να δεχθεί καμία συζήτηση για την θεσμοθέτηση ελαστικών μορφών εργασίας όπως τα “mini jobs”, ή περιορισμούς στο δικαίωμα της απεργίας.

Αναφερόμενος στο θέμα των ομαδικών απολύσεων, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι η τακτική της κυβέρνησης θα είναι η απομόνωση των ακραίων θέσεων του ΔΝΤ, όπως έγινε και κατά τη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό, για το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης.

«Με την αποδοχή, ακόμη και από τις εργοδοτικές οργανώσεις, της αύξησης των εισφορών, πετύχαμε την αντικατάσταση της ρήτρας μηδενικού ελλείμματος που θα οδηγούσε τις επικουρικές συντάξεις σε μειώσεις της τάξης του 30% με την περιορισμένη αναπροσαρμογή που επιτύχαμε», κατέληξε ο κ. Κατρούγκαλος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Δημοσκόπηση Pulse: Οκτώ στους δέκα θεωρούν σημαντικό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ – Πως επηρεάζει την πρόθεση ψήφου
Στην εκτίμηση ψήφου η ΝΔ προηγείται με 15 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται η Πλεύση Ελευθερίας - Εννιακομματική η βουλή σε περίπτωση εκλογών
Eurokinissi φωτογραφία αρχείου 37
Κόντρα κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Καλύπτετε κύκλωμα κομματαρχών» – «Διαβάζετε τα δημοσιεύματα όπως σας βολεύει»
Για κύκλωμα κομματαρχών της Νέας Δημοκρατίας, ελεγκτών και στελεχών του ΟΠΕΚΕΠΕ που είχε προστασία και κάλυψη στο ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης μιλά το ΠΑΣΟΚ
Κυριάκος Μητσοτάκης και Νίκος Ανδρουλάκης 7
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη
Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών τόνισε τη σημασία της πλήρους συμμόρφωσης με τη Συνθήκη Μη Διάδοσης των Πυρηνικών Όπλων
Τηλεφωνική επικοινωνία Γεραπετρίτη με τον υπουργό Εξωτερικών του Ιράν – Διαφύλαξη της θαλάσσιας ασφάλειας και της ελληνικής κοινότητας στην Τεχεράνη