Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Ο Κώστας Φραγκογιάννης συναντάται αύριο με τον Μπουράκ Ακτσαπάρ για τη Θετική Ατζέντα Ελλάδας – Τουρκίας

Ο Κώστας Φραγκογιάννης συναντάται αύριο με τον Μπουράκ Ακτσαπάρ για τη Θετική Ατζέντα Ελλάδας – Τουρκίας
Eurokinissi

Αύριο (16.10.2023) στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και τον Τούρκο ομόλογό του, Μπουράκ Ακτσαπάρ για τη Θετική Ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ, στην Αθήνα τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου θα βρεθεί η θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας στο εμπόριο την οικονομία, την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία και το περιβάλλον.

Μεθαύριο Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα διεξαχθούν, επίσης, στην Αθήνα και οι συνομιλίες μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβειρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του κ. Ακτσαπάρ, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις