Πολιτική

Ο Κώστας Φραγκογιάννης συναντάται αύριο με τον Μπουράκ Ακτσαπάρ για τη Θετική Ατζέντα Ελλάδας – Τουρκίας

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αύριο (16.10.2023) στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση ανάμεσα στον υφυπουργό Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη και τον Τούρκο ομόλογό του, Μπουράκ Ακτσαπάρ για τη Θετική Ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του υφυπουργού Εξωτερικών, Κώστα Φραγκογιάννη με τον υφυπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας, πρέσβη Μπουράκ Ακτσαπάρ, στην Αθήνα τη Δευτέρα, 16 Οκτωβρίου θα βρεθεί η θετική ατζέντα συνεργασίας για την ανάπτυξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας – Τουρκίας στο εμπόριο την οικονομία, την ενέργεια, τις μεταφορές, την υγεία και το περιβάλλον.

Μεθαύριο Τρίτη, 17 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του πολιτικού διαλόγου μεταξύ των Υπουργείων Εξωτερικών της Ελλάδας και της Τουρκίας, θα διεξαχθούν, επίσης, στην Αθήνα και οι συνομιλίες μεταξύ της υφυπουργού Εξωτερικών, πρέσβειρας Αλεξάνδρας Παπαδοπούλου, και του κ. Ακτσαπάρ, με αντικείμενο τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Υπενθυμίζεται ότι στις 7 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνάντηση που είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο πλαίσιο των εργασιών της γενικής συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Ο Γιώργος Μυλωνάκης επέστρεψε σπίτι του – Πήρε εξιτήριο από το κέντρο αποκατάστασης μετά το εγκεφαλικό επεισόδιο
Πλέον θα λαμβάνει την φροντίδα που χρειάζεται στο σπίτι, ενώ πριν λίγες μέρες έγινε γνωστό ότι η σύζυγός του Τίνα Μεσσαροπούλου επιστρέφει τη Δευτέρα στην εκπομπή Happy Day
Γιώργος Μυλωνάκης 36
Σκληρή επίθεση Τσουκαλά σε Μητσοτάκη για το άρθρο 86: «Αλλάζει ο Μανωλιός για να βάλει τα ρούχα του αλλιώς»
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην κυβερνητική πρόταση για το άρθρο 86, υποστηρίζοντας ότι παρά τις πολύμηνες δεσμεύσεις για ουσιαστική αλλαγή, τελικά διατηρείται στη Βουλή η αρμοδιότητα άσκησης ποινικής δίωξης
Κώστας Τσουκαλάς 6
ΕΛΑΣ: Ο Τσίπρας «χτίζει» κόμμα χωρίς τα βαρίδια του ΣΥΡΙΖΑ – Ανακοινώνει όργανα «σφιχτά» και ευέλικτα
Σφιχτές δομές και συνέδριο μετά τις εκλογές σχεδιάζουν στην Αμαλίας, με τον πρώην πρωθυπουργό να βγαίνει ξανά μπροστά και να αποφεύγει μοντέλα που θυμίζουν τις εσωτερικές (αν)ισορροπίες της Κουμουνδούρου
Αλέξης Τσίπρας, ΕΛΑΣ 44
Ελπίδα για τη Δημοκρατία: Καταφεύγει σε fake news ο Μητσοτάκης για να ανακόψει την πολιτική φθορά
«Όταν ο Πρωθυπουργός μιας χώρας επιδίδεται με τόση άνεση σε τόσα πολιτικά - και όχι μόνο - ψευδή, οφείλουμε να ανησυχούμε βαθιά για κάθε μέρα που συνεχίζει να κρατά τα ηνία της χώρας μας»
Μαρία Καρυστιανού 8
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε νέο νοσοκομείο στην Κω και αναβάθμιση του λιμανιού της Ρόδου – «Εκλογές το 27, είμαστε μαραθωνοδρόμοι»
Ο πρωθυπουργός έδωσε το «πράσινο φως» στον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου για την αξιοποίηση του κτιριακού συγκροτήματος του Παλιού Νοσοκομείου της Ρόδου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη Ρόδο 49