Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Κουρουμπλής καταγγέλλει διακρίσεις στις ΜΕΘ επί ΣΥΡΙΖΑ

Ο Κουρουμπλής καταγγέλλει διακρίσεις στις ΜΕΘ επί ΣΥΡΙΖΑ

Οι καταγγελίες του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ ότι υπάρχουν Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που κρατούνται κλειστές για VIP ασθενείς έχουν βάλει φωτιά στο πολιτικό σκηνικό, ενώ προκάλεσαν και την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών. Στον απόηχο των αντιδράσεων, ο Μιχάλης Γιαννάκος δήλωσε την Παρασκευή (10/12) ότι θα υποβληθεί από την ΠΟΕΔΗΝ αναφορά για διασωληνωμένους ασθενείς εκτός ΜΕΘ που έχουν χάσει τη ζωή του.

Την ίδια ώρα, εντύπωση προκαλούν τα όσα δήλωσε ο πρώην υπουργός Υγείας επί ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, στο πλαίσιο αντιπαράθεσής του με τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κυρανάκη για τις VIP ΜΕΘ. «Αυτό είναι κάτι το οποίο γινόταν διαχρονικά», είπε στο ART ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μια δήλωσε που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ, Κωνσταντίνου Κυρανάκη. 

«Αυτό που καταγγέλθηκε για τις ΜΕΘ θα το κρίνει η Δικαιοσύνη. Οι κατηγορίες του κ. Γιαννακού για τον υπουργό Υγείας είναι σοβαρές. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ότι θέλει χωρίς συνέπειες. Αν η άποψή σας είναι ότι αυτά γίνονταν διαχρονικά, τότε γίνονταν και επί της δική σας θητείας. Ο κ. Γιαννάκος είπε πως μένουν κενές ΜΕΘ για VIP πρόσωπα. Επί δική σας θητεία υπήρχαν; Αυτό μας είπε μόλις ο κ. Κουρουμπλής», υποστήριξε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής ανέφερε πως αυτοπροτάθηκε ως συνήγορος υπεράσπισης του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου, χωρίς όμως να απαντήσει για το εάν ο τελευταίος δέχτηκε τη συγκεκριμένη πρόταση.

Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ρώτησε επίμονα τον κ. Κουρουμπλή για το αν τα όσα είπε συνιστούν «παραδοχή για VIP ΜΕΘ» επί της θητείας του πρώην υπουργού, ο οποίος διευκρίνισε πως «αυτό που είπα αφορά τις απλές κλίνες».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

«Αυξήθηκαν οι δαπάνες για την Υγεία»

Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης στάθηκε και στους αριθμούς, τονίζοντας πως οι δαπάνες για την υγεία αυξήθηκαν συγκριτικά με το παρελθόν, χωρίς να υπολογίζονται σε αυτές τα χρήματα για τον κορονοϊο. Όπως τόνισε οι τακτικές δαπάνες για το Υπουργείο Υγείας ανέρχονται σε 4,52 δις το 2022 έναντι 4,27 το 2021, αυξημένες δηλαδή κατά 250 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το 2018 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είχε μικρότερο ποσοστό δαπανών επί του ΑΕΠ από ότι το 2014.

«Οι δαπάνες χωρίς τις έκτακτες για τον κορονοϊό είναι αυξημένες. Αυτά είναι τα στοιχεία. Έχετε το θράσος να κουνάτε και το δάχτυλο. Είστε γελοίος. Ρωτήστε τους Έλληνες αν πιστεύουν ότι το σύστημα Υγείας ήταν καλύτερα επί Κουρουμπλή και Πολάκη. Αν σας απαντήσουν θετικά εγώ θα βγω να παραιτηθώ Έχουμε ενισχύσει με 12.000 γιατρούς και νοσηλευτές.», επισήμανε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις