Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδωσε σταυρουδάκια σε όσους βούτηξαν για τον σταυρό στο λιμάνι των Χανίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο παλιό λιμάνι πραγματοποιήθηκε ο αγιασμών των υδάτων στην πόλη των Χανίων παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατάδυση του σταυρού έγινε από τον Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να δίνει σταυρουδάκι στους κολυμβητές που βούτηξαν στα νερά του λιμανιού στα Χανιά, όπως αναφέρει το flashnews.gr.

Πολλοί ήταν εκείνοι αποφάσισαν να τηρήσουν το έθιμο των Θεοφανίων και να βουτήξουν στα κρύα νερά του λιμανιού για να πιάσουν τον σταυρό, ενώ χιλιάδες ήταν οι πιστοί που είχαν κατακλύσει το λιμάνι των Χανίων.

Για δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά το πέρας της τελετής των αγιασμών των υδάτων στο παλιό λιμάνι Χανίων, ενώ σε ερώτηση για τη συνάντηση με τον Αμερικανό υπουργό εξωτερικών Α. Μπλίνκεν το απόγευμα στο πατρικό του σπίτι στα Χανιά είπε λακωνικά: «Αυτά θα τα πούμε το απόγευμα.»

theofania ania theofania ania theofania ania theofania ania

Ειδικότερα δήλωσε: «Αυτή την ηλιόλουστη ημέρα το φως των Θεοφανίων στέλνει ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας και προόδου. Βρισκόμαστε στην αρχή του 2024 και έχουμε το δικαίωμα να ατενίζουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, περισσότερη αυτοπεποίθηση. Δυσκολίες προφανώς δε λείπουν από τις μεγάλες γεωπολιτικές κρίσεις στη γειτονιά μας μέχρι την εισαγόμενη ακρίβεια. Θα βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή για την αντιμετώπισή τους, ταυτόχρονα θα εξακολουθούμε να αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη καθημερινότητα για όλες της Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με μια οικονομία που αναπτύσσεται γρήγορα, δημιουργώντας καλοπληρωμένες θέσεις εργασίας, με μια ποιοτική δημόσια παιδεία, με μια καλή υγεία για όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες, με περισσότερη ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές της πατρίδας μας.

Ταυτόχρονα θα βρισκόμαστε πάντα σε επιφυλακή για τα εποχιακά θέματα, τις εποχιακές κρίσεις όπως η έξαρση της γρίπης και του κορωνοϊού. Γι’ αυτό προστατευόμαστε και κυρίως προστατεύουμε τους πιο αδύναμους και ευάλωτους συμπολίτες μας. Θέλω και πάλι από εδώ από τα ηλιόλουστα Χανιά να ευχηθώ σε κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα πανταχού της γης καλή φώτιση, καλή χρονιά με υγεία και χαρά σε εσάς και τους αγαπημένους σας»

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Νικήτας Κακλαμάνης για Αντώνη Σαμαρά: «Αν κάνει κόμμα, θα αντιπαρατεθώ μαζί του»
Ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι θα στεναχωρηθεί εκ νέου αν ο πρώην πρωθυπουργός προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος, εκτίμησε ότι θα πάρει από τη ΝΔ «πολύ λιγότερο απ’ όσο πιστεύουν κάποιοι»
Νικήτας Κακλαμάνης
Άννα Διαμαντοπούλου: «Μέχρι τις εκλογές δεν υπάρχει κανένας λόγος το ΠΑΣΟΚ να συζητά για συνεργασίες»
Η πρώην υπουργός και υπεύθυνη Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ επιμένει ότι η Χαριλάου Τρικούπη πρέπει να διεκδικήσει τον ρόλο του εναλλακτικού πόλου απέναντι στη Νέα Δημοκρατία
Άννα Διαμαντοπούλου
Κυρανάκης για Σαμαρά: Αν κάνει κόμμα, θα πληγώσει τον ψηφοφόρο της ΝΔ που τον έκανε πρωθυπουργό
Ο νέος γραμματέας της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας προς την παράταξη, μίλησε για «τετρακοσάρι» έως τις εκλογές, χαρακτήρισε «εμφυλιοπολεμικό» το όνομα του κόμματος Τσίπρα
Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ΝΔ
8