Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην 88η ΔΕΘ – Επισκέπτεται περίπτερα της Έκθεσης

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στις εγκαταστάσεις της 88η ΔΕΘ έφτασε λίγο πριν τις 11 το πρωί του Σαββάτου (07.09.2024) ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη υποδέχτηκε ο Απόστολος Τζιτζικώστας στο κέντρο διοίκησης τη ΔΕΘ για τα εγκαίνια της έκθεσης.

Τον συνοδεύουν οι Κωστής Χατζηδάκης, Τάκης Θεοδωρικάκος, Νίκος Ταχιάος, Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, όπως και άλλα στελέχη της κυβέρνησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε με το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΘ και λίγο μετά τις 11.30 άρχισε να επισκέπτεται περίπτερα.

Κατά την παρουσία τους στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ έλειψαν και τα κεράσματα. Εμφανίστηκαν πιατέλες με μπόλικα καλούδια με τον πρωθυπουργό να δοκιμάζει κολοκυθόπιτα, ενώ σύντομη συνομιλία είχε με την Έλσα Κουκουμέρια πρόεδρο της Ένωσης  Αρτοποιιών Θεσσαλονίκης 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το περίπτερο του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ενώ τον κέρασαν και μπύρα σε περίπτερο γνωστής εταιρείας.

mitsotakis deth

mitsotakis deth mitsotakis deth

 

Συγχαρητήρια για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας

Τα συγχαρητήριά του για τις επιδόσεις της ελληνικής οικονομίας εξέφρασε στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας και Κλιματικής Αλλαγής της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, στη διάρκεια της συνάντησης που είχαν το πρωί στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι η Ελλάδα είχε τον δεύτερο υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης στην ΕΕ κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2024 και επανέλαβε ότι στόχος του είναι η περαιτέρω ενίσχυση του διαθέσιμου εισοδήματος των Ελλήνων.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν ζητήματα ευρωπαϊκού και διμερούς ενδιαφέροντος με έμφαση στην οικονομία, την ενέργεια και το μεταναστευτικό.

Σε ό,τι αφορά την κλιματική αλλαγή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επανέλαβε ότι η Ευρώπη πρέπει να κάνει περισσότερα για την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή και για την αντιμετώπιση φυσικών καταστροφών.

Στη συζήτηση για τα ενεργειακά υπογράμμισε τη σημασία περισσότερων ευρωπαϊκών δικτύων ενέργειας και διασυνδέσεων, καθώς παρατηρούνται στρεβλώσεις που επηρεάζουν τη συνολική τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε ό,τι αφορά την κοινή ευρωπαϊκή πρόκληση του μεταναστευτικού, ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα εφαρμόζει μια αυστηρή, αλλά δίκαιη μεταναστευτική πολιτική.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Λιβάνιος για Κασιδιάρη: «Ο Άρειος Πάγος θα κρίνει αν δικαιούται να συμμετάσχει στις εκλογές»
Ο πρώην βουλευτής και ηγετικό στέλεχος της Χρυσής Αυγής, καταδικασθείς πρωτόδικα σε 13 χρόνια κάθειρξης για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης, προαναγγέλλει την επιστροφή του στην πολιτική
Ηλίας Κασιδιάρης
Μιλένα Αποστολάκη σε Κυριάκο Πιερρακάκη για τις «εισπρακτικές»: «Γιατί η κυβέρνηση δεν μερίμνησε για την εφαρμογή της απόφασης του Αρείου Πάγου;»
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ καταγγέλλει καθυστερήσεις στην εφαρμογή της απόφασης 6/2026 του Αρείου Πάγου και ζητά πλήρη ενημέρωση των δανειοληπτών για οφειλές, τόκους και μηνιαίες δόσεις
Μιλένα Αποστολάκη
Επίθεση Μαρινάκη στην αντιπολίτευση για το επίδομα ανεργίας: «Δεν είναι κυβερνητική θέση» - «Δεν φοβόμαστε αυτούς που πετάνε λάσπη»
Για «κοπτοραπτική» και προβολή της «μισής αλήθειας» μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην αντιπολίτευση
Παύλος Μαρινάκης
8
Νίκος Δένδιας: Τιμάμε τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
«Τιμάμε, όμως, και τη δύναμη των Μικρασιατών προσφύγων. Με τη δημιουργικότητά τους συνέβαλαν καθοριστικά στην οικονομική, κοινωνική και πνευματική πρόοδο της πατρίδας» υπογράμμισε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας
Νίκος Δένδιας