Πολιτική

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον νέο πρωθυπουργό της Ρουμανίας – Αποδέχτηκε πρόσκληση να επισκεφθεί το Βουκουρέστι

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον νέο πρωθυπουργό της Ρουμανίας. Ο Nicolae Ciucă προσκάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό να επισκεφθεί το Βουκουρέστι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον Nicolae Ciucă για την ανάληψη των καθηκόντων του και εξέφρασε την ετοιμότητα της ελληνικής πλευράς για περαιτέρω διεύρυνση και εμβάθυνση των διμερών σχέσεων.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές οι δύο πρωθυπουργοί, συμφώνησαν να συσφίξουν τη διμερή συνεργασία στα ευρωπαϊκά ζητήματα για την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων και αντάλλαξαν απόψεις για τις περιφερειακές και διεθνείς εξελίξεις.

Ο κ. Ciucă απηύθυνε πρόσκληση στον κ. Μητσοτάκη να επισκεφθεί τη Ρουμανία, πρόσκληση την οποία ο πρωθυπουργός αποδέχτηκε. Επίσης, οι δύο ηγέτες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν τρόπους ενίσχυσης των αμοιβαία επωφελών οικονομικών σχέσεων μέσω της εντατικοποίησης της συνεργασίας.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΥΠΕΘΑ σε Τουρκία: Η Ελλάδα δεν αποδέχεται αναθεωρητικές προσεγγίσεις και τετελεσμένα
Αιχμηρή απάντηση της Αθήνας στον απόηχο των νέων προκλητικών δηλώσεων του Γκιουλέρ για την Αν. Μεσόγειο - «Οι Ένοπλες Δυνάμεις διατηρούν υψηλή επιχειρησιακή ετοιμότητα και αποτρεπτική ισχύ»
Φρεγάτα
«ΕΛΑΣ – Ελληνική Αριστερή Συμπαράταξη»: Εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Τσίπρα αναλαμβάνει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Στο επικοινωνιακό επιτελείου του νέου πολιτικού εγχειρήματος του πρώην πρωθυπουργού, ως αναπληρωτές ορίζονται οι: Καρπουχτσής, Μπαλατσούκας, Νυφούδης και Παπαδοπούλου
Η Θεώνη Κουφονικολάκου 49