Πολιτική

Ο Λευτέρης Κρέτσος απαντά για την δική του βόλτα με κότερο

Απάντηση στο δημοσίευμα των ΝΕΩΝ, σύμφωνα με το οποίο ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρης Κρέτσος με ιδιωτικό γιοτ 35 μέτρων που διατίθεται προς ενοικίαση από τις 9 έως τις 13 Μαΐου φιλοξένησε και ξενάγησε ξένουνς κινηματογραφιστές και στελέχη παραγωγής στο πλαίσιο του προγράμματος Greece Fam trip Schedule.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, για την βόλτα σε Ύδρα, Σπέτσες και Ναύπλιο, ο υφυπουργός μετακινήθηκε με το ιδιωτικό γιοτ ενώ οι υπάλληλοι του υπουργείου που συμμετείχαν στην αποστολή ταξίδεψαν με πλοία της γραμμής. Ο κ. Κρέτσος, από την Βουλιαγμένη έφτασε με το κότερο στις 9 Μαΐου, το απόγευμα της ίδιας ημέρας μετακινήθηκε στις Σπέτσες και την άλλη μέρα συνέχισε με το ίδιο γιοτ ως το Ναύπλιο. Από εκεί με την ομάδα των ξένων προσκεκλημένων κατέληξε οδικώς στην Μεσσηνία.

Ο κ. Κρέτσος σε γραπτή δήλωσή του αναφέρει:

«Έναν εντελώς απαράδεκτο τρόπο επέλεξαν “Τα Νέα” του κ. Μαρινάκη για να δυσφημίσουν την επίσκεψη εκπροσώπων των μεγαλύτερων κινηματογραφικών στούντιο του κόσμου στη χώρα μας.
Για πρώτη φορά, στελέχη από το Netflix, την Amazon, την Universal, την HBO του Game of Thrones, τη Disney και άλλους, είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν διεξοδικά για τα αναπτυξιακά κίνητρα που προσφέρει η Ελλάδα, να συναντηθούν με την εγχώρια οπτικοακουστική βιομηχανία και να επισκεφθούν ιδανικές για γυρίσματα τοποθεσίες της χώρας μας.
Ήταν μια επίσκεψη που το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης προετοίμαζε για πάνω από ένα χρόνο, με τη συνδρομή και τη συνεργασία φορέων από το χώρο του τουρισμού, της κινηματογραφικής βιομηχανίας και της εστίασης.
Για “Τα Νέα”, η προσπάθεια αυτή, που αποτελεί πάγια διεθνή πρακτική, βαφτίστηκε “βόλτα με το κότερο”. Είναι πραγματικά εξοργιστικό και απαράδεκτο ένας εθνικός στόχος, που πολλές από τις προηγούμενες κυβερνήσεις εξήγγειλαν αλλά καμία δεν είχε το πολιτικό όραμα να υλοποιήσει, να εργαλειοποιείται για να εξυπηρετήσει μικροπολιτικές ανάγκες.
Αν “Τα Νέα” τηρούσαν, έστω και προσχηματικά, τη δημοσιογραφική δεοντολογία, όφειλαν να επικοινωνήσουν με το Υπουργείο ώστε να τους απαντήσουμε σε κάθε απορία και να τους διευκολύνουμε στην “έρευνά” τους.
Όσο για τους χαρακτηρισμούς από τον μονίμως επισπεύδοντα αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και το εμετικό του tweet, του προτείνω να ανακαλέσει άμεσα, καθώς δεν θα επιτρέψω σε κανένα να ρίξει σκιές στην απολύτως έντιμη πολιτική και προσωπική μου διαδρομή».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
«Ανακριβή τα δημοσιεύματα για ακύρωση του διορισμού της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ ως πρέσβειρας στην Ελλάδα» λέει το State Department
«Προσβλέπουμε στην Κίμπερλι Γκίλφοϊλ για την προώθηση της ατζέντας ''Πρώτα η Αμερική'' στην εξωτερική πολιτική υπό την ιδιότητά της ως πρέσβειρα των ΗΠΑ στην Ελλάδα»
H Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Παύλος Μαρινάκης για ΕΡΤ: Αυξήσεις, σύγχρονη οργάνωση, επιβράβευση και αξιοποίηση στελεχών
Προβλέπεται, μεταξύ άλλων, βελτίωση της εισπραξιμότητας του ανταποδοτικού τέλους με κυριότερη τον έλεγχο από ορκωτούς ελεγκτές, των καταστάσεων που παραδίδουν οι πάροχοι ενέργειας
Παύλος Μαρινάκης 1
Γεραπετρίτης για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν υπάρχει περίπτωση υπαναχώρησης της Chevron – Διατηρούμε διαύλους και σε Τρίπολη και σε Βεγγάζη
Για το θέμα της Μονής της Αγίας Αικατερίνης του Σινά, ο Υπουργός Εξωτερικών εκτίμησε ότι «θα υπάρξει σύντομα παρέμβαση της Αιγύπτου στην κατεύθυνση που επιθυμεί η Ελλάδα»
Ο Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης 1