Πολιτική

Ο Μεϊμαράκης διαψεύδει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση

Την προσεχή Δευτέρα, αμέσως μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού της Βουλής, θα αναρτηθεί στη διαδικτυακή πύλη της Βουλής η πλήρης ανάλυση της βουλευτικής αποζημίωσης. Την εισήγηση αυτή είχε κάνει ο πρόεδρος της Βουλής, Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην Επιτροπή του Προϋπολογισμού της Βουλής και έγινε αποδεκτή από τα κόμματα.

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναφορικά με ορισμένα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αύξηση της βουλευτικής αποζημίωσης, ο γενικός γραμματέας της Βουλής, Θανάσης Παπαϊωάννου, δήλωσε, σήμερα, ότι «η βουλευτική αποζημίωση ήταν και είναι 5.700 ευρώ».

«Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδεικνύεται στην πράξη ότι ένας κωδικός πηγαίνει καλύτερα ή χειρότερα. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αυξήθηκε η βουλευτική αποζημίωση, η οποία συναρτάται και από άλλους παράγοντες (συμμετοχή στις συνεδριάσεις κλπ)» δήλωσε ο κ. Παπαϊωάννου και πρόσθεσε: «Δίνω πολιτική διαβεβαίωση ότι, το 2013, η βουλευτική αποζημίωση δεν υπέστη μεταβολή, πέραν των μειώσεων των δαπανών κίνησης και εξοπλισμού γραφείου».

Επίσης, ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει ότι δεν πρέπει να γίνεται σύγκριση των ποσών με το 2012 καθώς, ως έτος εκλογών, δεν κατεβλήθησαν στους βουλευτές δύο μηνιαίες αποζημιώσεις, το διάστημα κατά το οποίο η Βουλή ήταν κλειστή.

Σε κάθε περίπτωση, όπως υπογραμμίζει ο γενικός γραμματέας, με τον προϋπολογισμό του 2014 επέρχονται περικοπές συνολικού ποσού 6,8 εκατ. ευρώ, σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τζαμτζής: Παίρνω μόλις 5.450 – Κάποιοι βουλευτές ξεραίνουν και το σκατό τους

Κυνική δήλωση για τους πλειστηριασμούς από Στουρνάρα – “Υποσχεθήκαμε στην τρόικα μέτρα 1,3 δισ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Κυριάκος Μητσοτάκης: Το PosoKanei ήρθε για να μείνει και κάθε εβδομάδα θα γίνεται καλύτερο – Επιδότηση έως και 36.000 ευρώ για την «Ανακαίνιση Κατοικίας»
«Η ακρίβεια παραμένει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τα νοικοκυριά και δεν υπάρχουν εύκολες ή μαγικές λύσεις. Υπάρχει μόνο συνεχής προσπάθεια, σε πολλά επίπεδα ταυτόχρονα» γράφει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό συμβούλιο 16
Γιώργος Σιακαντάρης: Η βελόνα του ΠΑΣΟΚ έχει κολλήσει και όχι λόγω του Ανδρουλάκη – Δέχομαι προσωπικές επιθέσεις γι’ αυτά που λέω από το 2010
«Δέχομαι το 2026 προσωπικές επιθέσεις για απόψεις που έχω εκφράσει από τις αρχές της δεκαετίας του 2010» γράφει στην ανάρτησή του
Γιώργος Σιακαντάρης 8
Μαρία Καρυστιανού: Αν νομοθετηθεί ο όρος γυναικοκτονία θα είναι σαν να λέω ότι η γυναίκα ανήκει στις ευάλωτες ομάδες
«Ο όρος γυναικοκτονία τονίζει τη διάκριση μεταξύ των γυναικών και των ανδρών. Τοποθετεί τη γυναίκα στις ευάλωτες ομάδες, Δεν πιστεύω ότι η γυναίκα είναι αδύναμο φύλο», υποστήριξε η πρόεδρος της «Ελπίδας για τη Δημοκρατία»
Μαρία Καρυστιανού
29
Μπαράζ περιοδειών κορυφαίων υπουργών και στελεχών της ΝΔ σε όλη την Ελλάδα – «Εξόρμηση» για τους δυσαρεστημένους ψηφοφόρους
Τα «αναχώματα» στην Πελοπόννησο λόγω Σαμαρά, το τεστ του πρωθυπουργού για το ποιοι υπουργοί «ιδρώνουν τη φανέλα» και τα «γαλάζια» φροντιστήρια
Κυριάκος Μητσοτάκης 63
Ευρωπαϊκό μοντέλο και στις διατακτικές σίτισης, ζητά το ΠΑΣΟΚ
Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι η μηνιαία παροχή σίτισης στην Ευρώπη αντιστοιχεί μεσοσταθμικά στο 20% του κατώτατου μισθού, ενώ στην Ελλάδα περιορίζεται στο 12%-13%, κατατάσσοντας τη χώρα στην τελευταία θέση
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ