Τρίτη, 7 Μαΐ
24oC Αθήνα

Ο Μεϊμαράκης, ο Μητσοτάκης και άλλοι… τέσσερις τρέχουν στο δεύτερο γύρο

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Τα μαχαίρια βγήκαν, ο Β. Μεϊμαράκης απάντησε ευθέως και με ονόματα, είπε ξεκάθαρα ότι ο ανθυποψήφιός του “ξέφυγε” μια δυο φορές και ακόμη πιο ξεκάθαρα είπε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να μιλάει για βαρονίες όντας γιος πρώην Πρωθυπουργού.

Η απάντηση Μεϊμαράκη ήρθε μετά τις σαφείς αιχμές Μητσοτάκη σε θέματα όπως το σύμφωνα συμβίωσης για το οποίο είπε πως θα ήθελε να ακούσει τη θέση του κ. Μεϊμαράκη αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ανθυποψήφιός του στην κούρσα διαδοχής έλειπε από την ψηφοφορία στη Βουλή θέλοντας να αποφύγει να πάρει θέση…
Το “παιχνίδι” ωστόσο δεν παίζεται πάντα on camera ή υπό το φως της δημοσιότητας. Αντιθέτως τονίζουν κάποιοι στη μάχη της διαδοχής και της επόμενης ημέρας παίζουν ρόλο και άλλα πρόσωπα που κινούνται στο παρασκήνιο.
Ξεκάθαρα και on camera κινήθηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης στηρίζοντας τον κ. Μητσοτάκη. Την ίδια ώρα ο Μάκης Βορίδης μετά τον αποκλεισμό Τζιτζικώστα δηλώνει εμμέσως πλην σαφώς στήριξη προς τον Κ. Μητσοτάκη.
Κάπου εδώ ξεκινάει το… κουβάρι του παρασκηνίου. Ορισμένοι μιλούν για την “σύμπλευση” μετά από δυο δεκαετίες Μητσοτακικών και Σαμαρικών. Εδώ ορισμένοι βλέπουν “ανίερες” συμμαχίες λόγω της γνωστής κόντρας, ωστόσο άλλοι βλέποντας τον κοινό στόχο, τους Καραμανλικούς, βλέπουν και την αιτία. Κάπου εδώ το… κουβάρι μπερδεύεται ακόμη περισσότερο. Ο παράγοντας Τζιτζικώστας, λένε, αρχικά θεωρήθηκε “αντάρτης” αλλά ελεγχόμενος από το Καραμανλικό στρατόπεδο, ωστόσο η στήριξη Καραμανλή στον Β. Μεϊμαράκη έφερε τον Μακεδόνα πολιτικό στην τρίτη θέση και ίσως τον φέρει και στο πλευρό Μητσοτάκη, παρά το γεγονός ότι πολιτεύεται στα παραδοσιακά κάστρα του Καραμανλισμού.
Ήδη έχουμε μετρήσει πολλά ονόματα, όμως υπάρχουν και άλλα. Κάποιοι στο παιχνίδι επροσθέτουν ακόμη ένα όνομα. Αυτό της Ντόρας Μπακογιάννη. Πως; Βλέποντας τα αποτελέσματα της κάλπης στην περιοχή της στερεάς όπου πολιτεύεται ο Κώστας Μπακογιάννης. Αν και κάποιοι θα περίμεναν άλλο αποτέλεσμα ο Β. Μεϊμαράκης ουσιαστικά σάρωσε. Για κάποιους η έκπληξη δεν είναι και πολύ μεγάλη. Λένε ότι το οικογενειακό μέτωπο δεν είναι αρραγές…
Όλα αυτά μοιάζουν με κουβάρι… και ακόμη δεν έχουν αρχίσει να κινούνται όλα τα νήματα στο παρασκήνιο, καθώς το γεγονός ότι ο Κ. Καραμανλής ρίχνει το ειδικό του βάρος υπέρ της υποψηφιότητας Μεϊμαράκη υπάρχουν άλλες γνωστές νεοδημοκρατικές οικογένειες προσκείμενες στο καραμανλικό στρατόπεδο που διαφωνούν… Ορισμένοι μιλούν και με ονόματα και αναρωτιούνται εάν η οικογένεια Βαρβιτσιώτη ή η οικογένεια του Σταύρου Δήμα θα στηρίξουν τελικά την υποψηφιότητα Μεϊμαράκη.

 

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε