Τετάρτη, 24 Απρ.
24oC Αθήνα

Ο Μητσοτάκης “βλέπει” εθνικές εκλογές τον Μάιο [pics]

Ο Μητσοτάκης “βλέπει” εθνικές εκλογές τον Μάιο [pics]
Φωτογραφία Eurokinissi

Μηνύματα για την οικονομία και το Σκοπιανό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το πρωί είχε πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτίμησε δε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Μάιο και γι’ αυτό ο ίδιος θα μιλά τους επόμενους μήνες για το μέλλον και την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων απέναντι σε μια κυβέρνηση «που ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως, παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, εκτιμώντας πως το γεγονός αυτό «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας». Αναλύοντας δε το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της ΝΔ, επισήμανε πως προέχει η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις». Ο βασικός στόχος – σύμφωνα με τον ίδιο – για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και την υλοποίηση δίχως άλλες καθυστερήσεις εμβληματικών επενδυτικών σχεδίων, όπως το Ελληνικό.

Επίσης, σημείωσε ότι η υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, έπληξε τη μεσαία τάξη και επιβάρυνε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων επηρέασε αρνητικά τις γεννήσεις.

Για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι «άκρως προβληματική» και απορρίπτεται «από τα 3/4 των Ελλήνων», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκχωρεί στην πΓΔΜ «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Έτσι, κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, εάν και εφόσον αυτή έλθει στη Βουλή των Ελλήνων.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο πολωτικό κλίμα που συντηρεί η κυβέρνηση και, κατά τον ίδιο, μεταδίδεται στο εξωτερικό: «Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, καθώς πιστεύουν προφανώς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντιθέτως, όπως είπε, η ΝΔ «έχει κατορθώσει να είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και -κυρίως- ενωμένες κεντροδεξιές παρατάξεις της ΕΕ και μάλιστα σε μια εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού».

Η συνάντηση έγινε στην κατοικία της πρεσβευτού της Αυστρίας, καθώς η χώρα της είναι η προεδρεύουσα στην ΕΕ στο τρέχον εξάμηνο (σ.σ.: έως το Δεκέμβρη).
Φωτογραφίες: Eurokinissi

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις