Πολιτική

Ο Μητσοτάκης “βλέπει” εθνικές εκλογές τον Μάιο [pics]

Μηνύματα για την οικονομία και το Σκοπιανό έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος σήμερα το πρωί είχε πρόγευμα εργασίας με τους επικεφαλής των διπλωματικών αντιπροσωπειών των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Εκτίμησε δε πως οι εθνικές εκλογές θα γίνουν το Μάιο και γι’ αυτό ο ίδιος θα μιλά τους επόμενους μήνες για το μέλλον και την ανάγκη ενότητας των Ελλήνων απέναντι σε μια κυβέρνηση «που ανακυκλώνει τις χειρότερες πρακτικές του παρελθόντος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως, παρά την τυπική ολοκλήρωση του προγράμματος στήριξης τον Αύγουστο, η Ελλάδα δεν έχει ακόμη πρόσβαση στις αγορές, εκτιμώντας πως το γεγονός αυτό «αποτελεί αδιάψευστη απόδειξη της αποτυχίας του μνημονίου που υπέγραψε ο Αλέξης Τσίπρας». Αναλύοντας δε το πρόγραμμα και τις προτεραιότητες της ΝΔ, επισήμανε πως προέχει η αποκατάσταση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας και η επίτευξη υψηλών ρυθμών ανάπτυξης.
progeuma

Κατά τον κ. Μητσοτάκη, αυτά μπορούν να επιτευχθούν μόνο με «ένα εμπροσθοβαρές πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που θα προτάξει τη μείωση της φορολογίας για φυσικά πρόσωπα και επιχειρήσεις». Ο βασικός στόχος – σύμφωνα με τον ίδιο – για την οικονομική ανάταξη της Ελλάδας είναι η δημιουργία πολλών και καλά αμειβόμενων νέων θέσεων εργασίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί όχι μόνο με την προσέλκυση ξένων επενδύσεων, αλλά και την υλοποίηση δίχως άλλες καθυστερήσεις εμβληματικών επενδυτικών σχεδίων, όπως το Ελληνικό.

Επίσης, σημείωσε ότι η υπερφορολόγηση που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μείωσε το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων, έπληξε τη μεσαία τάξη και επιβάρυνε το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, καθώς η συρρίκνωση των εισοδημάτων επηρέασε αρνητικά τις γεννήσεις.

Για το Σκοπιανό, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι «άκρως προβληματική» και απορρίπτεται «από τα 3/4 των Ελλήνων», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι εκχωρεί στην πΓΔΜ «μακεδονική» γλώσσα και εθνότητα. Έτσι, κατέληξε λέγοντας ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, εάν και εφόσον αυτή έλθει στη Βουλή των Ελλήνων.

progeuma

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο κ. Μητσοτάκης στο πολωτικό κλίμα που συντηρεί η κυβέρνηση και, κατά τον ίδιο, μεταδίδεται στο εξωτερικό: «Οι κύριοι Τσίπρας και Καμμένος καταφεύγουν ακόμη και σε προσωπικές επιθέσεις, καθώς πιστεύουν προφανώς ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να συσπειρώσουν τους εναπομείναντες ψηφοφόρους τους», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Αντιθέτως, όπως είπε, η ΝΔ «έχει κατορθώσει να είναι σήμερα μια από τις μεγαλύτερες και -κυρίως- ενωμένες κεντροδεξιές παρατάξεις της ΕΕ και μάλιστα σε μια εποχή που η Ευρώπη δοκιμάζεται από τις δυνάμεις της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού».

progeuma
Η συνάντηση έγινε στην κατοικία της πρεσβευτού της Αυστρίας, καθώς η χώρα της είναι η προεδρεύουσα στην ΕΕ στο τρέχον εξάμηνο (σ.σ.: έως το Δεκέμβρη).
Φωτογραφίες: Eurokinissi
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά κατέθεσαν κοινή πρόταση προανακριτικής για Σπήλιο Λιβανό και Φωτεινή Αραμπατζή σχετικά με τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Για την κατάθεση διαφοροποιημένης πρότασης για τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τους πρώην υπουργούς της ΝΔ Σπήλιου Λυβανού και Φωτεινής Αραμαπτζή
ΣΥΡΙΖΑ
Η Ελλάδα στο επίκεντρο του ευρωπαϊκού διαστήματος και της ψηφιακής ασφάλειας – Συνάντηση Παπαστεργίου με τον Επίτροπο Άμυνας και Διαστήματος Andrius Kubilius
Σε συνέχεια της επιτυχούς εκτόξευσης ελληνικών μικροδορυφόρων, Αθήνα και EE συζητούν εθνικές στρατηγικές για δορυφορικές εφαρμογές, κυβερνοασφάλεια και τη μελλοντική ελληνική προτεραιότητα στην προεδρία του Συμβουλίου
Παπαστεργίου Kubilius
Η ΝΔ έτοιμη να απορρίψει την πρόταση προανακριτικής του ΠΑΣΟΚ για Λιβανό και Αραμπατζή σχετικά με το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ
Υπενθυμίζεται ότι η Φωτεινή Αραμπατζή είχε ζητήσει τη σύσταση Προανακριτικής για την περίπτωσή της, σε αντίθεση με τον Σπήλιο Λιβανό που δεν είχε διατυπώσει αντίστοιχο αίτημα
Σπήλιος Λιβανός και Φωτεινή Αραμπατζή
Σε προεκλογική τροχιά το ΠΑΣΟΚ: Επίθεση στη ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ, υποκλοπές, «Σπίτι μου ΙΙ» και τραπεζικά
Στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ, στο ΠΑΣΟΚ επιμένουν να ρωτούν αν θα απορρίψει η κυβέρνηση την πρόταση σύστασης Προανακριτικής Επιτροπής που κατέθεσε η «πράσινη ΚΟ» για τους πρώην υπουργούς Λιβανό και Αραμπατζή
Νίκος Ανδρουλάκης
Μήνας «φωτιά» ο Μάιος για τη ΝΔ: Το συνέδριο, οι γκρίνιες και τα κόμματα Τσίπρα και Καρυστιανού
Ο Μάιος εκτιμάται από κυβερνητικά στελέχη ότι είναι ορόσημο για τη… φυγή προς τα μπρος του κυβερνώντος κόμματος και προσδοκούν και σε αλλαγή της δημοσκοπικής εικόνας για τη ΝΔ
O Κυριάκος Μητσοτάκης