Δευτέρα, 29 Απρ.
22oC Αθήνα

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης καταδίκασε την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας για τον 46χρονο διανομέα

Χρυσοχοΐδης κατά ΚΚΕ

Δημόσια καταδίκασε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, την ανακοίνωση του Νοσοκομείου Χαλκίδας, ότι ο 47χρονος που έχασε τη ζωή του την Παρασκευή 20/7 από θερμοπληξία «δεν ήταν διανομέας».

Ωστόσο, διευκρίνισε ότι η ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν αμφισβητεί τον λόγο από τον οποίο πέθανε ο 46χρονος, που ήταν η θερμοπληξία. Πρόσθεσε δε ότι έχει ήδη αναλάβει την υπόθεση ο εισαγγελέας και η πολιτεία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για να βρεθούν οι υπεύθυνοι.

Η δήλωση ήρθε ως απάντηση στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλο, ο οποίος χαρακτήρισε αδιανόητο να παραμένει ακόμα στη θέση της η διοίκηση του νοσοκομείου Χαλκίδας μετά την απάνθρωπη ανακοίνωση που έβγαλε ότι ο εργαζόμενος δεν ήταν διανομέας, για να καλύψει την αδήλωτη εργασία.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ωστόσο, διευκρίνισε: «Το ανακοινωθέν της Χαλκίδας λέει σαφώς από τι πέθανε ο άνθρωπος. Ότι πέθανε από θερμοπληξία. Η ανακοίνωση του νοσοκομείου δεν αμφισβητεί το λόγο για τον οποίο πέθανε αυτός ο άνθρωπος. Πέθανε στη κυριολεξία στο δρόμο, γιατί ως εργαζόμενος, ό,τι δουλειά έκανε -τελικώς αποδείχτηκε ότι ήταν εργαζόμενος κάπου- υπέστη αυτή τη βλάβη».

Και συμπλήρωσε: «Μην πάμε όμως να αποδώσουμε στο νοσοκομείο ότι είπε κάτι διαφορετικό για την αιτία θανάτου. Έκανε μία αστοχία εντελώς, ήταν πλήρη αστοχία που αναφέρθηκε στο επάγγελμα αυτού του ανθρώπου και αυτό πραγματικά είναι απαράδεκτο, το αποδοκιμάζω, αλλά το επαναλαμβάνω και το ακούτε από το στόμα του υπεύθυνου υπουργού: ο άνθρωπος αυτός πέθανε από θερμοπληξία».

Ο εισαγγελέας θα διαπιστώσει εάν υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι συνέβαλαν στον θάνατο του ανθρώπου αυτού, ο οποίος αυτήν την ώρα του μεγάλου καύσωνα βρισκόταν στον δρόμο.

«Συμπάσχω με την οικογένεια του ανθρώπου. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του, θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ως πολιτεία για να ανεβρεθούν οι υπεύθυνοι», κατέληξε ο Υπουργός.

Πολιτική Τελευταίες ειδήσεις