Πολιτική

Ο Ντινόπουλος εξηγεί γιατί δεν κλήθηκε στη σύσκεψη η Ρ. Δούρου

Τους λόγους για τους οποίους δεν κλήθηκε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου στην ευρεία κυβερνητική σύσκεψη για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την κακοκαιρία, εξηγεί ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Ντινόπουλο, στη σύσκεψη μετείχαν μόνο κυβερνητικά στελέχη και με αυτή την έννοια δεν κλήθηκαν ούτε δήμαρχοι.

«Ήταν μια κυβερνητική σύσκεψη. Υπήρχαν κυβερνητικά στελέχη που συμμετείχαν σε αυτή τη σύσκεψη. Με την ίδια έννοια δεν εκλήθησαν και οι δήμαρχοι. Έχει μεγάλη σημασία να υπάρχει ένας σωστός συντονισμός. Εγώ βρέθηκα στις περιοχές, είχα μια εικόνα και ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών στον RealFm και συνέχισε:

«Η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της συγκεκριμένης δύσκολης κατάστασης, για το τελευταίο που μπορείτε να την κατηγορήσετε είναι ότι τα έπραξε όλα αυτά με κάποια προεκλογική σκοπιμότητα. Αλίμονο αν οποιαδήποτε κυβέρνηση, έκανε κάτι από όλα αυτά για προεκλογική σκοπιμότητα. Ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος είναι κυρίως στον τόπο των γεγονότων και είναι αυτοί που θα έπρεπε να είχαν προβλέψει και κάποια ενέργεια εφ’ όσων υπήρχαν τα δελτία του καιρού. Μην πάμε να αδικήσουμε μια προσπάθεια η οποία έγινε».

«Έχουν ξοδευτεί 450 εκατ. από την πλευρά της περιφέρειας για την υλοποίηση, ένταξη έργων αντιπλημμυρικής προστασίας. Δεν είναι εύκολη η αντιπλημμυρική προστασία. Δεν είναι λίγα τα ποσά, ωστόσο δεν επαρκούν. Για να υπάρξει μια ουσιαστική αντιπλημμυρική προστασία τα ποσά μπορεί να ξεπερνούν και τα 2 δίς», επισήμανε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εσωτερικών.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Πολιτική
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Πολιτική: Περισσότερα άρθρα
Πολάκης για εκλογή προέδρου ΣΥΡΙΖΑ: Πρέπει να έχει την κοινωνική αποδοχή – Πού διαφώνησε με Φάμελλο
«Ο αρχηγός πρέπει να συγκεντρώνει την κοινωνική αποδοχή, άρα δεν είναι καλό να γίνουν βήματα πίσω» είπε ο βουλευτής Χανίων για τη διαδικασία εκλογής Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ
Ο Παύλος Πολάκης στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Σοφία Ζαχαράκη: Αναστολή φοιτητικής ιδιότητας για 24 μήνες σε όσους συλλαμβάνονται για επεισόδια μέσα στα Πανεπιστήμια
Η υπουργός Παιδείας είπε στους πρυτάνεις ότι το θέμα της βίας στα πανεπιστήμια «είναι ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης» και τους ζήτησε να ενεργούν σύμφωνα με τα «εργαλεία» που τους δίνει η νομοθεσία
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ 13